Ako nikada niste razmišljali što se događa s uljem kad kapne u vatru, vrijeme je da to učinite
Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju uobičajeno je, općenito se smatra da je jedna od ključnih stvari za dobar okus, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici. Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Tajne pripreme mesa, pogledajte: http://www.youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A?start=2