Znanost
1064 prikaza

Znanstvenici otkrili zbog čega je indijska hrana tako ukusna

Indijska hrana
Thinkstock
Nakon proučavanja 2.500 recepata, pronađena je tajna uspjeha.

Indijska hrana, sa svojim 'naramkom' različitih sastojaka i aroma, raširena je i popularna diljem svijeta. Obično osobe koje prvi put sjednu i probaju ovu hranu dožive potpuni šok zbog carstva okusa koje dožive. Velike količine različitih začina mogu djelovati čak i preintenizvno za nenaviklo nepce. No zajedno svi ti začini formiraju okuse koji su zaludili mnoge ljude diljem svijeta.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.