Life
835 prikaza

Zaštitnik branitelja i jedini isusovac koji je rekao: "Isus voli pedere"

Ivan Ike Mandurić
1/2
Jurica Galoic (PIXSELL)
Pater Mandurić osebujan je svećenik, jedan od rijetkih koji na svojim misama okuplja više stotina mladih

"Volim i pedere! Mnoge i poznajem, pre-poznajem. I zavolim ih uvijek kad ih upoznam. Kako i ne bih? I Isus ih voli, to sam siguran, naravno, više od mene, i uči me tome. Stoga sam jednom na propovijedi, u prepunoj Bazilici, baš komentirajući jedan grafit koji se pojavio na štandu prigodom prikupljanja potpisa za referendum, to i rekao: "Isus voli pedere!" Ne sjećamo se baš točno riječi, ali, poručio sam kako nas je tim grafitom možda baš sami Bog htio podsjetiti da to ne zaboravimo", riječi su to patera Ivana Ike Mandurića, isusovca koji je u crkvu Svetog Marka u četvrtak navečer primio branitelje prosvjednike iz Savske i dozvolio im da tamo prenoće, a koje je izgovorio u vrijeme kada je Hrvatska izašla na referendum o braku.

Pater Mandurić osebujan svećenik, jedan od rijetkih koji na svojim misama okuplja više stotina mladih, a inače je duhovni voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo u zagrebačkoj bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Vrlo je aktivan na Facebooku i preko društvenih mreža ga kontaktira jako puno mladih, među kojima uživa veliku popularnost.

Kontroverzan zbog svojih stavova koji nisu uvijek istovjetni onima koji se mogu čuti iz crkvenih krugova, Mandurić je bivši arhitekt i atletičar (bacao je koplje) koji je do 37. godine radio kao arhitekt, a nakon ispovijedi kod pokojnog međugorskog fratra Slavka Barbarića odlučio se za svećenićki poziv. Zaredio se u 47. godini, a u videu donosimo njegovo svjedočanstvo, kao i nekoliko propovijedi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.