Life
5154 prikaza

Zvijezda E.T.-ja: "Majka me u pakao droge uvela s 9 godina"

Drew Barrymore
1/12
Screenshot Youtube
Otac je bio alkoholičar, a majka je bila nerealizirana glumica koja je komplekse liječila preko kćeri

Kad je 22. travnja 2014. rodila drugu kćer, mnogi su se sjetili što je danas 43-godišnja glumica Drew Barrymore govorila još prije nekoliko godina. "Ne želim imati djecu sve dok ne budem sigurna da ću biti brižna majka. Jako je važno da ne postaneš roditelj prije no što si 100 posto spreman preuzeti odgovornost za svoju djecu i biti sposoban izvesti ih na pravi put. Ja to najbolje znam iz vlastita iskustva." 

Na pitanje komunicira li sa svojom majkom Jaid, Drew je diplomatski odgovorila:"Naš odnos je vrlo kompliciran. Komuniciramo s vremena na vrijeme, ali u ovom trenutku mislim da ni u njezinom životu nema mjesta za mene, a niti u mojem za nju."
Odrastanje i odnos s majkom Drew je opisala još kao tinejdžerica, u autobiografiji 'Little Girl Lost' koju je objavila 1990. i koja je ubrzo postala bestseller. Životno iskustvo koje je imala s 15 godina pretočila je u knjigu koju su s jednakim zanimanjem čitali njezini vršnjaci kao i njihovi roditelji jer, kako je i sama jednom rekla, sa šest godina bila je dvostruko zrelija od svoje generacije, a s 12 se družila samo s odraslima i tako se i ponašala.

Drew Barrymore | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Drew Blythe Barrymore rođena je 22. veljače 1975. godine u Culver Cityju u Kaliforniji u obitelji u kojoj su po očevoj strani stasale tri generacije slavnih glumaca, ali i teških alkoholičara. I očev otac i stric bili su ovisnici o alkoholu, kao i njezina pratetka, koja je umrla u 39. godini života od ciroze jetre. Otac John nekoliko je puta bio u zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola i posjedovanja droge. Majka Ildiko Jaid Barrymore odselila se od agresivnog supruga prije no što je rodila Drew, i njih dvije počele su živjeti u malenom iznajmljenom stanu u zapadnom Hollywoodu. Majka nikad nije odustala od želje da i sama postane slavna, no svi pokušaji završili su uglavnom bezuspješno. 

Ono što Jaid nije sama uspjela postići, pokušala je sa svojom kćeri. Počela je s njom obilaziti audicije za TV-reklame i tako se malena Drew s godinu dana našla u reklami za pseću hranu Puppy's Choice. S dvije je već igrala u televizijskom filmu dječaka, pa se pojavila u još nekoliko reklama, a s četiri godine rekla je mami da jedino što želi u životu je postati glumica. Majka ju je ozbiljno shvatila, a tome je pripomogao Drewin krsni kum, slavni redatelj Steven Spielberg.

U filmu 'E.T.' koji je snimao 1981. godine, dodijelio joj je ulogu 6-godišnje Gertie, mlađe sestre glavnog junaka. Uloga ju je vinula u sam vrh Hollywooda. S filmskom ekipom putovala je svijetom i promovirala film, šarmirajući sve redom, pa čak i tadašnjeg predsjednika Ronalda Reagana. Sa sedam godina postala je i najmlađi host u povijesti najgledanijeg TV showa u Americi – Saturday Night Live. 

Woody Allen ZLOSTAVLJAČ Life Hollywood 'gori': "Više nikada nećemo raditi s Woody Allenom!"

Vršnjaci u školi nisu sa simpatijama gledali na njezinu slavu, pa ju je majka ispisala iz redovne škole, platila joj privatne učitelje i postala njezina menadžerica. Već iduće godine Drew je igrala glavnu ulogu u adaptaciji omiljene knjige Stephena Kinga 'Firestarter' i u 'Irreconcilable Differences',  a za ulogu u tom filmu kao 9-godišnjakinja bila je već nominirana za Golden Globe. A onda se na partyju filma 'Firestarter' okladila s redarima da može iskapiti dvije čaše šampanjca, i tako je krenulo...

Dobivala je sve više uloga, a majka Jaid koja je skoro 10 godina života podredila kćerki smatrala je da i ona ima pravo na zabave. Njezina mala filmska zvijezda bila joj je VIP-ulaznica za sve partyje od LA-a do New Yorka, pa je Drew redovito zalazila u klubove poput slavnog Studia 54, u kojem su se ne baš čedno provodile tadašnje ikone showbusinessa. Na jednoj od fotografija iz tog vremena 9-godišnja Drew u ruci drži kutiju cigareta koje je u toj dobi počela pušiti. Godinu i pol dana kasnije sjedeći na zadnjem sjedalu automobila s majkom i njezinim prijateljem pušila je prvi joint, a s 12 je već konzumirala i kokain. 

Prva velika svađa s majkom buknula je u LA-u 1988. godine, nakon što je Drew provela dan drogirajući se s prijateljima. Nazvala je Jaid i rekla joj da se do navečer iseli iz kuće kako bi ju prestala sputavati u njezinom tulumarenju. Kad je zatekla majku u kući, sasvim je podivljala pa je već idući dan bila u centru za odvikavanje ASAP Treatment Center u Pasadeni. 

Drew Barrymore | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Odbijala je suradnju i dugo se opirala uključiti u program, a ona je shvatila to kao posljednju šansu. Mjesec dana kasnije već je bila u New Yorku na audiciji za film 'See You in the Morning'. Dobila je ulogu i odmah s prijateljem krenula u noćni život. Ukrali su Jadeinu karticu, odletjeli za LA, podignuli novac, kupili kokain i krenuli u mahniti shopping pripremajući se produžiti na Havaje, ali su u tom ludovanju slupali auto. Policija ju je po kratkom postupku vratila u kliniku. 

Oporavak je tekao vrlo sporo. Imala je 13 godina i morala se riješiti mnogih demona iz prošlosti – raskrstiti s drogom, steći samopouzdanje, oprostiti ocu što nikad nije bio uz nju i majci koja je loše upravljala njezinim životom. Nakon skoro godinu dana odvikavanja, krajem 1988. liječnici su joj rekli da je spremna za izlazak. A onda su novine provalile priču. Opet je bila na naslovnicama protiv svoje volje. Stoga se odlučila obraniti vlastitom knjigom u kojoj će sve potanko objasniti.

Pišući knjigu dva puta je posegnula za jointom i smatrala je to neoprostivim grijehom. Prerezala si je žile i drugo se jutro opet probudila u klinici za odvikavanje. Konačno s 15 shvatila je da se mora što prije potruditi za potvrdu da je sposobna živjeti samostalno i zarađivati vlastitim radom. U tome joj je pomogla i zarada od autobiografija koju je objavila 1990., a  dobila je i glavnu ulogu u filmu 'Poison Ivy' kojim je stekla reputaciju ozbiljne glumice. 

No sve što je do tad proživjela ostavilo je traga na njezin privatni život i odnose s muškarcima. Do 17. godine života već je prekinula vezu najprije s glumcem Coreyjem Feldmanom, a zatim i s Lelandom Haywardom, unukom slavnog holivudskog producenta po kojem je i dobio ime. No, prva ozbiljnija veza bio je njezin kolega, mladi glumac i pjevač Jamie Walters s kojim ju je upoznao njezin menadžer. Bilo je to odmah nakon što je drugi put nominirana za Golden Globe za ulogu u filmu 'Guncrazy'.

Jamie ju je ubrzo zaprosio, ona je pristala, ali se on predomislio i prekinuo vezu dok je ona u Vancouveru snimala biografski film o tinejdžerici Amy Fisher koja je pokušala ubiti suprugu svog postarijeg ljubavnika. Drew je opet bila u depresiji. Slaba utjeha bila joj je ponuda 'Guessa' da im bude zaštitno lice, pa su njene izazovne reklamne fotografije obišle svijet.

Legendarna glumica Bette Davis Ikona Bette Life Bila je tako promiskuitetna da je se i kćer odrekla

A onda je Drew još jednom šokirala svijet. S 19 godina prohodala je s Jeremyjem Thomasom, vlasnikom kafića porijeklom iz Walesa i nakon nekoliko dana odlučili su se vjenčati. "Bila je to jedna od mojih većih pogreški. Glavni razlog vjenčanja bila je zelena karta koja je trebala Thomasu da se domogne Amerike", pravdala se kasnije Drew. Odmah nakon svadbe ona je otputovala na set filma 'Boys on the Side', a 29 dana nakon vjenčanja podnijela je zahtjev za ravod.  

Sljedeći je bio Eric Erlandson, gitarist i jedini muški član benda 'Hole, kojeg je osnovao s Cortney Love. Erlandson i Drew prohodali su nakon što su se upoznali pod pomalo neobičnim okolnostima. Bilo je to na ulazu u jedan klub u kojem joj je pozlilo, pa je izjurila na cestu i povratila mu po cipelama. S Ericom se konačno smirila. Barem privremeno. Krenulo joj je i na profesionalnom planu jer je pokrenula i privatnu producentsku kuću Flower Films. Raskrstila je u potpunosti odnose s majkom, a počela se viđati povremeno i s ocem. Ali onda je opet proizvela skandal i slikala se gola za Playboy. Skidanje joj se valjda svidjelo, pa je u jednom njujorškom klubu, na rođendanskoj proslavi CBS-ovog voditelja Davida Lettermana, počastila slavljenika striptizom.

Drew Barrymore i Ronald Reagan | Author: Wikipedia Commons Wikipedia Commons
Konačno s 20, nakon manje uloge u 'Batmanu' angažirao ju je i Woody Allen u filmu 'Svi kažu volim te', a zatim je zaigrala i u hororu 'Vrisak'. Veza s Ericom već joj se raspadala jer su se sve manje viđali zbog poslovnih obaveza. Ovaj put nije tugovala. Dobila je dvije uloge u dva filma s malim budžetom u kojima joj je partner bio četiri godine stariji Luke Wilson, brat Owena i Andrewa Wilsona.

Odmah se zaljubila u njega, a i on u nju. Hodali su tri godine i Drew se mogla mirno posvetiti karijeri i svojoj tvrtki. A onda se 1999. potvrdila i kao suvlasnica producentske kuće. S producentidom Nancy Juvonen u firmu su dovele Chrisa Millera koji je poslovno bio pun pogodak. Iste godine prekinula je trogodišnju vezu s Lukeom ali su ostali dobri prijatelji i nastavili poslovno surađivati. 

Ubrzo se ponovno zaljubila. Ovaj put bio je to četiri godine stariji kanadski komičar Tom Green. Kao producentica i jedna od tri glavne ženske uloge u 'Charliejevim anđelima'  angažirala je Greena jer je obožavala njegovu emisiju na MTV-u. Odmah su se ludo zaljubili i dospjeli u novine. Bila je uz njega i kad mu je dijagnosticiran rak testisa. Nešto prije premijere filma zaručili su se i počeli živjeti zajedno u njezinoj kući. Ali ne zadugo. Godine 2001. u njezinoj je kući tijekom noći buknuo strahovit požar. Nju i Toma spasilo je lajanje ljubimice Flossy. Kuća je izgorjela do temelja. Shvatila je to kao novi početak i iste godine udala se 7. srpnja za Toma. Svadbu su organizirali u Malibuu, pozvali nekoliko prijatelja i obitelj, ali je već pet mjeseci kasnije Tom podnio zahtjev za razvod. 

Uma Thurman Žrtva nasilja Life "Tjerao me na oralni seks, a onda skoro ubio na setu"

Nastavila je raditi i snimati, proslavila 20. godišnjicu filma 'E.T.' i opet se zaljubila. U novu kuću u Hollywoodu ova je put uselio Fabrizio Moretti, bubnjar grupe 'The Strokes'.  Rođenog Brazilca 'Fabbyja' kako mu je tepala, upoznala je u back-stageu na koncertu na rock festivalu u Kaliforniji. Odmah je za njega rekla da je 'najpametniji, najzgodniji, najdraži i najtalentiraniji čovjek kojeg je ikad srela'. Izdržala je s njim pet godina. U međuvremenu dobila je i zvijezdu u Ulici slavnih jer su Charliejevi anđeli zaradili čak 560 milijuna dolara, a odmah nakon toga snimila je još jedan unosni film - '50 First Dates' pa zatim i 'Fever Pitch'. 

No nije sve bilo tako bajno. Tri mjeseca prije njezinog 30. rođendana umro joj je otac. "Sve sam mu oprostila i bila uz njega do zadnjeg trenutka. Žao mi je što nije bio stvoren za roditeljstvo, ali ne želim otići na onaj svijet s ljutnjom", rekla je tad Drew koja je jedina od petoro djece, koliko ih je imao John, platila sve troškove njegova liječenja i sprovoda. 

Drew Barrymore | Author: Wikipedia Commons Wikipedia Commons

Ipak 2007. godine prekinula je vezu s Morettijem nakon pet godina, a onda je u dva navrata snimljena na večeri s šest godina starijim Spikeom Jonzeom, glumcem, scenaristom i redateljem poznatim po suradnji s Beasty Boysima, BjOrk i Fat Boy Slimom. No, očito nije bila riječ o nekoj vezi, jer je iste godine prohodala s Justinom Longom i to na setu filma 'He's Just into You' koji je producirala njezina kuća Flower Films. Film je postao veliki hit, a ona je poludjela za tri godine mlađim glumcem i zvijezdom filma.

Veza je bila prilično nestabilna. Već nakon godinu dana pisalo se da su prekinuli, ali su se na setu filma 'Going the Distance ' pomirili i opet živjeli zajedno. Istovremeno Drew je nizala filmske uspjehe i kao redateljica i kao producentica i kao glumica. Za ulogu u filmu 'Grey Gardens' bila je nominirana za Emmy,  Screen Actors Guild Award i Golden Globe. Emmy joj je izmaknuo od kolegice sa seta Jessice Lang, ali je osvojila druge dvije. Do promocije filma 'Going Distance' 2010. godine u jesen, veza s Justinom se definitivno raspala. Nije imala vremena tugovati jer je već pakirala kovčege za Aljasku gdje je snimala film 'Big Miracle'. 

Čim se vratila u LA, početkom 2011. godine mediji su otkrili da postoji novi čovjek u njezinom životu. Bio je to galerist i trgovac umjetninama Will Kopelman. Ovaj put Drew je bila vrlo tajanstvena, što je bilo za nju prilično netipično kad su muškarci u pitanju. Dvije godine stariji Will bio je za nju pravi izazov. Otac mu je bio direktor televizijske kuće Chanel, a majka mu se zove Coco i tu prestaju sve novinarske šale na račun obitelji Kopelman.

Lana Turner KRALJICA SKANDALA Life Sedam muževa, ubojstvo i pobačaji obilježili su život glumice

Diplomirao je na bostonskom sveučilištu i stanovao je u loftu od 1500 četvornih metara kojeg je 2007. godine magazin Elle Decor proglasio najljepšim u LA-u. Zarađivao je kao konzultant slavnim holivudskim glumcima kad bi htjeli kupiti neku sliku za svoj stan. Prije nje hodao je s još dvije glumice – Larom Flynn Boyle i Sarah Roemer, no pratio ga je glas vrlo inteligentnog i racionalnog analitičara, koji se baš ne voli pojavljivati na paryjima. Ipak baš na jednom takvom upoznao se s Drew početkom 2011. Istog ljeta  zajedno su proveli odmor na Sun Valleyu u Idahou, a već u siječnju 2012. već su bili zaručeni. Samo njih dvoje znali su da će uskoro vjenčanje, a onda i prinova. 

Prema Willovoj želji, vjenčanje je bilo malo i skromno. Jedno drugom rekli su 'da' 2. lipnja, u vrtu njezine kuće u Santa Barbari, okruženi samo onjegovom bitelji i njezinim najbliskijim prijateljima među kojima su bili i Steven Spielberg, Cameron Diaz i njezini poslovni suradnici Nancy Juvonen i Chris Miller. U rujnu te godine je rodila djevojčicu Olive Barrymore Kopelman, a njezinu sestru u travnju  2014. godine.  

Samo godinu dana kasnije dogodila se još jedna obiteljska tragedija. U automobilu u Kaliforniji, pronađena je mrtva njezina starija polusestra Jessica. Oko nje posvuda su bile razasute tablete protiv depresije, pa se vjeruje da je riječ o samoubojstvu predoziranjem. Sestre nikad nisu bile u dobrim odnosima. Jessica je imala osam godina kad se rodila Drew u trećem Johnovom braku. Stoga Drew nije znala za stariju polusestru sve do svoje 10-11 godine života, kad je već bila slavna.

Elizabeth Taylor NEZABORAVNA Life Fatalna Liz - filmska zvijezda kakvih danas više nema

Kad joj je otac pokazao Jessicinu fotografiju, Drew ga je pitala:'Je li moguće da sam u rodu s tako debelom osobom?' John je ovu opasku prepričao svojoj starijoj kćeri i od tad je Jessica u odnosu na Drew patila od osjećaja manje vrijednosti. Budući da nije bila ni u čemu tako uspješna kao Drew, i ona je pila i drogirala se, naglo gubila i dobivala na težini. U trenutku smrti, bila je na striktnoj vitaminskoj dijeti i, kako su rekli prijatelji, pila i po 10-ak energetskih napitaka na dan. Tako je u samo šest mjeseci smršavjela 45 kilograma, no sve je kulminiralo smrću. 

Nakon svega, na novinarsko pitanje boji li se da bi i njezine dvije kćeri mogle jednog dana imati sličnih problema s drogama i alkoholom, glumica je odgovorila:"Ne bojim se za budućnost mojih kćeri. "Ne tajim svoju prošlost i ne osjećam se krivom što sam imala grozno djetinjstvo. Ne krivim za to ni svoje roditelje. Ali za razliku od moje majke i oca, moje djevojčice će mene imati uvijek uz sebe i bit ću im vodič kroz najosjetljivije godine. Mislim da samo onaj tko puno zgriješi, može nakon svega postati humana osoba i imati razumijevanja za druge."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.