Style
7675 prikaza

Moći ćete posjetiti Titanic - i to bi vam mogla biti zadnja prilika

Ttianic
1/8
Screenshot Youtube
Za nešto više od 700.000 kuna možete iz bliza vidjeti slavnu olupinu

1912. godine putovanje Titanicom bilo je ultimativni luksuz. Stotinjak godina kasnije, sve se vratilo na staro.

Bogati turisti, piše CNN, dobit će još jednu priliku da posjete palubu Titanica jednom kad londonska turistička agencija Blue Marble Private započne sa zaronima u morske dubine negdje u svibnju 2018. godine. Interes za najpoznatijom morskom olupinom ostao je nepromijenjen otkako su Robert Ballard i njegov tim otkrili ostatke RMS Titanica prije više od tri desetljeća.

Međutim, ovo bi mogla biti jedna od posljednjih prilika za posjet slavnom brodu zato što je nedavno otkriveno da bi jedna vrsta bakterije mogla izjesti sve što je ostalo od slavne olupine u roku od 15 do 20 godina, te da će olupina potpuno nestati, o čemu je Express već pisao i tekst možete pročitati ovdje. Ukratko, to znači da bi ova ponuda mogla biti zadnja prilika da vidite Titanic.

Blue Marble Private nudi osmodnevno putovanje koje počinje u Newfoundlandu u Kanadi i zainteresirani će imati priliku posjetiti posljednje počivalište Titanica u posebnoj podmornici. Čudo moderne tehnologije izrađeno je od titanija i karbonskih vlakana kako bi sigurno moglo izdržati pritisak vode na više od dva kilometra dubine gdje nekad moćni Titanic počiva.

Prvo putovanje već je potpuno rasprodano usprkos cijeni od 105.129 dolara po osobi. Blue Marble Private kaže u svom priopćenju za medije da je ta cijena ekvivalentna, uračunavši inflaciju, koliko su putnici prva klase plaćali na prvom i jedinom putovanju Titanicom iz Southamptona prema New Yorku.

CNN sam napominje da je to zanimljiva ironija zato što je Deep Ocean Expeditions naplaćivao 59.000 dolara posljednji put kad su dovodili putnike 2012. godine.

Ostaci Titanica | Author: Youtube Youtube

Što se dobije za tu pozamašnu svotu novca? Pa, prvo dobijete naslov specijalista misije zato što bi putnici trebali pomagati ekspediciji tijekom putovanja do olupine broda, ali i iznad morske površine, na jahti kojom će doći. Osim toga, postoje tri dana u kojima su predviđeni zaroni. Posluži li vrijeme putnike, imat će priliku za zarone koji traju po tri sata.

Moći će vidjeti kako trenutačno izgleda olupina 269 metara dugog broda, a posjetit će i unutrašnjost gdje je nekoć stajalo slavno stubište. Osim svega nabrojanog, moći će posjetiti i ogromno područje po kojem su rasuti brojni artefakti. U prijevodu, moći će vidjeti rasutu prtljagu koja stotinjak godina neometano leži u morskom mulju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.