Style
9589 prikaza

Najapsurdnije stvari za koje su milijunaši dali novac

Dolari, ilustracija
Flickr
Bacali su novac za majicu napravljeno od zlata, vlastitu vremensku stanicu i ručak sa svojim idolom

Kad imaš sve, normalne stvari postanu dosadne - barem tako pokazuju primjeri bogataša kojima su očito dosadile garaže pune Lamborghinija, Ferrarija, Bugattija i drugih skupocjenih automobila. I kuda dalje? Tu nastupaju bizarne želje, za koje nije bitno koliko koštaju, važno je samo da ih novac može ispuniti. 

Majica od čistog zlata

Imate skup nakit, fino odijelo i dobar parfem? To nije baš ništa u usporedbi s Indijcem koji je poželio nositi majicu izrađenu od samog zlata. Datta Phuge bio je vlasnik jednog od najskupljih odjevnih predmeta na svijetu nakon što je 2013. naručio košulje koje nisu bile izrađene od pamuka sa zlatnim nitima, već od samog zlata. Zbog toga je majica/košulja težila gotovo 3 kilograma, a izrađivao ju je cijeli tim zlatara puna dva tjedna - 15 sati na dan.

Naravno, outfit nije potpun ako nije uparen s modnim dodacima, pa je košulja došla s pripadajućim rukavicama te prstenom.

- Znam da nisam najzgodniji muškarac na svijetu, no koja žena može odoljeti muškarcu sa zlatom na sebi? - rekao je Phuge britanskom Mirroru. 

No, po onoj staroj da "puno novca nosi i puno problema", Phugeova zlatna majica postala je velika meta. Naime, 2016. je on nesretno skončao nakon što ga je 12 muškaraca nasmrt pretuklo. Razlog? Razmirice oko novca i dugovanja.

2. Stewie Griffin dijamantna ogrlica

U mladosti ljudi često ne donose najpametnije odluke. No, većina tinejdžera nema puno prilika za griješiti s novcima, upravo zato jer nisu zaradilo svoje. Justin Bieber nije imao tih problema, pa si je već sa 17 godina mogao priuštiti što god poželi, a to je 2011. bio komad nakita koji je predstavljao Stewie Griffina iz Family Guya.

Izrađen od 14-karatnog zlata s 12-karatnim dijamantima te rubinima, taj je komad nakita daleko od sofisticiranog i pametnog ulaganja. Justin ju je nosio svega nekoliko puta, a teško je zamisliti da postoji netko dovoljno lud da bi je kupio.

3. Zub Johna Lennona

John Lennon | Author: Youtube Youtube

Prikupljanje memorabilija povezanih sa slavnim osobama nije ništa novo ni neobično, no to se obično ne odnosi na dijelove njihovih tijela.

No, to nije spriječilo kanadskog zubara Michaela Zuka da 2011. kupi zub Johna Lennona na aukciji. Kutnjak vrijedan 31200 dolara prodavala je spremačica pokojnog pjevača, kojoj ga je dao pjevač nakon odlaska kod zubara i vađenja 1960-ih.

Zukov razlog za kupnju zuba? Naravno, on želi klonirati Lennona, a misli kako bi to u budućnosti mogao iz njegovog zuba.

4. Dijamantna Hermes Birkin torba

Birkin torbe same su po sebi statusni simbol, a jedna košta od 7000 dolara po komadu pa nadalje. No, primjerak prodan na aukciji u Hong Kongu su doista rijetko tko može priuštiti. Riječ je o slavnoj Hermesovoj "Birkinici", torbi izrađenoj od kože rijetkog krokodila, 10-karatnim dijamanata i kopči od bijelog zlata. 

Aukcija je organizirana povodom 30-e obljetnice prodajnog predstavništva Christie's u Hong Kongu, a s cijenom od 270 tisuća eura ponuđenom za nju službeno je postala najskuplja torba na svijetu. - Torba je vlasništvo privatnog kolekcionara, no on želi ostati anoniman - rekao je potpredsjednik aukcijske kuće Christie's, Matthew Rubinger.
 

5. Vremenska stanica

Prikaz vremenske stanice | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Ako imate taj novac, to može biti najbolji poklon za starijeg rođaka opsjednutog s pitanjem "kakvo će biti vrijeme". 

Nakon što je Britanac Alan Rowley osvojio jackpot na lotu u iznosu od 1,9 milijuna funti, on je odlučio dio tog novca potrošiti na kupnju vremenske stanice. Za taj je podvig potrošio 20 tisuća funti, no barem je mogao dati otkaz onome tko bi mu rekao da će biti sunčano, a padala je kiša. 

6. Monopoly s pravim novcem

Nije ništa novo u tome da bogataši kupuju goleme nekretnine, pa i vlastite otoke, no zašto ne kupiti cijeli grad na eBayu?
Kalifornijski Bridgeville je bio višekratno prodavan i kupovan u stvarnoj životnoj igri Monopolyja. Taj planinski grad sjeverno od San Francisca prodan je za 1,78 milijun dolara, što nije tako velika cijena za vlastiti poštanski broj.

Posljednji ga je put kupio 25 godišnji menadžer iz zabavne industrije, koji je nedugo nakon počinio samoubojstvo.

7. Ručak s Warrenom Buffettom

Američka televizijska ličnost Warren Buffet | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Običan ručak u fast food restoranu vas može koštati najviše 20-ak dolara, no ako ste bogataš koji želi na svom ručku posebnog gosta, to bi vas moglo koštati puno više. Milijarder Warren Buffett na aukciji svake godine prodaje svoje društvo za ručak, a prihod odlazi u humanitarne svrhe. Prošle godine anonimni je bogataš za taj ručak platio 3,46 milijuna dolara.

Fortune magazin koji organizira ručak nije otkrio je li kupac koji je jeo prvoklasne odreske s Warrenom Buffettom i njegovim prijateljima muškarac ili žena, no ono što znamo je da je to svakako najskuplji ručak na svijetu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.