Style
12020 prikaza

Najskuplji auto na svijetu prodan tajanstvenom kupcu

Automobil  La Voiture Noire od Bugattija
1/10
PIERRE ALBOUY/REUTERS/PIXSELL
Osim njegovog novog vlasnika rijetki će ga moći vidjeti jer je proizveden samo u jednom primjerku

Francuski proizvođač automobila Bugatti svojim luksuznim modelima oduvijek privlači pažnju, posebno bogatih i slavnih koji su većinom kupci tih luksuznih automobila. Time su se vodili i ovaj put pa otišli i korak dalje. Na sajmu automobila u Ženevi predstavili su najskuplji automobil na svijetu - La Voiture Noire koji je već pronašao svog kupca. 

Predsjednik Bugattija Stephan Winkelmann rekao je kako je automobil kombinacija "izuzetne tehnologije, estetike i ekstremnog luksuza". Karoserija ovog automobila ručno je rađena iz karbona, a pokreće ga 8,0-litreni quad-turbo motor W16 koji razvija 1500 konjskih snaga.

Automobil  La Voiture Noire od Bugattija | Author: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
To je moderna verzija njihovog Typea 57 SC Atlantica, a samo četiri takva automobila proizvedena su od 1936. do 1938. godine. Modni dizajner Ralph Lauren je vlasnik posljednjeg proizvedenog Atlantica, piše The Guardian. 

Ovaj "crni auto" proizveden je u samo jednom primjerku. Početna cijena bila mu je 11 milijuna eura, a šef Bugattija otkrio je kako je prodan za čak 16,5 milijuna eura. Identitet kupca nije poznat, no vjerujemo kako je riječ o velikom i bogatom ljubitelju Bugattija. 

Pretpostavlja se kako je tako ovaj automobili mjesta najskupljeg automobila na svijetu preuzeo od Rolls-Royce Sweptai koji se procjenjuje na oko sedam milijuna eura. 

U automobilskoj industriji jako je rijetka proizvodnja samo jednog automobila, no ona može biti jako profitabilna za proizvođača automobila ali i jako moćan marketinški trik. Bugatti je u vlasništvu njemačkog Volkswagena. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.