Style
14790 prikaza

Neviđena raskoš: Ovo su najluksuzniji hoteli na svijetu

Hotel Bulgari u Dubaiju
1/16
Screenshot Youtube
Rating tvrtka LTI objavila je listu najluksuznijih hotela na svijetu, koju predvodi senzacionalan hotel u Dubaiju

Bulgari Resort Dubai proglašen je najluksuznijim hotelom u 2017. godini, prema izboru Luxury Travel Intelligence.  

Raskošna nekretnina, smještena na umjetnom otočiću Jumeira Bay otvoren je tek prije nekoliko tjedana, ali i to je bilo dovoljno da završi na vrhu godišnje top liste travel rating tvrtke Luxury Travel Intelligence i tako pobijedi u konkurenciji s prestižnim hotelima kao što je Ned u Londonu ili primjerice pariški Hotel de Crillon.

Bogata djeca Dubaija Zlatna mladež Style Bogati klinci iz Dubaija - nadmašili klince iz Europe

Opisan kao "urbana oaza", kompleks se prostire na 158.000 četvornih metara, a dizajnirala ga je talijanska arhitektonska tvrtka Antonio Citterio Patricia Viel. Titulu je dobio zbog, kako su napisali, konstrukcijskog dizajna i 'nenametljive lokacije'.  
Evo i cjelovitog popisa LTI-ovih top 14 "doista izuzetnih" novih hotela:

1. Bulgari Resort - Dubai

- Ova senzacionalna građevina impresionirala ih je toliko da je postala ovogodišnji last minute LTI top pick, kaže osnivač LTI Michael Crompton.
 - Ima samo četiri etaže i nenametljiva je, dakle sve što većina hotela u Dubaiju nije. Također volimo njegovu upečatljivu arhitekturu.

Raskošno odmaralište nalazi se desetak minuta od grada i ima impozantan neugledni dizajn koji ga razlikuje od tipičnih hotela u Dubaiju.

Hotel Bulgari u Dubaiu | Author: bulgari hotel bulgari hotel

Ostale trgovinske točke u Bulgariju uključuju privatni beach club i plažu, marinu s 50 vezova, spa centar i talijanski restoran na čelu s kuharom Nikom Romitom.

- Savjetujemo članovima LTI da odu na Beach Villa, kaže Crompton.

2. Ned, London

Postavljen u bivšem sjedištu međunarodne banke, ovaj novi londonski hotel iz grupe Soho House osvojio je i ekipu LTI-a, i zamalo je završio na prvom mjestu. 

Hotel Ned u Londonu | Author: hotel Ned hotel Ned

Ned je hvaljen zbog predvorja od 3.000 četvornih metara, koje krase 92 stupa od verdita i redovi stolova od orahovine, te prostranim krovnim barom s kojeg se pruža pogled na St. Paul Cathedral 
"Velik je, moćan i hrabar - i više u njujorški od bilo čega u samom New Yorku, kaže Crompton.

3. Villa La Coste, Provansa

Luksuzni hotel u organskoj vinariji Château La Coste u Provansi, sa 600 hektara, ima 28 suvremenih vila apartmana, a svi imaju privatnu terasu i pogled na Luberon.

Villa Coste | Author: villa coste villa coste

- Ova jedinstvena nekretnina daje poseban osjećaj privatne kuće, objašnjava Crompton.

Jedan od najznačajnijih aspekata nekretnine, koji je razvio irski hotelijer Paddy McKillen, prikazana su umjetnička djela.
Njegovi zidovi ukrašeni su slikama Seana Scullyja i Damiena Hirsta, kao i rijetkih Picassovih fotografija Davida Douglasa Duncana.

4. Hotel de Crillon, Pariz

Hotel de Crillon ponovno je otvoren u srpnju 2017. jer je obnova trajala četiri godine i koštala 200 milijuna dolara.

Hotel de Crillon, Pariz | Author: hotel de crillon hotel de crillon

Pariški hotel je zaštitni znak grada i datira iz 18. stoljeća. Danas ima 124 prostrane sobe i apartmana, vrta i prekrasnih dvorišta koje je osmislio ugledni arhitekt za krajolike Louis Benech.

Hotel je poznat po dva apartmana koje je uredio Karl Lagerfeld i imaju zajedničko ime "Les Grands Appartements".

5. Resort Chable, Yucatan

Chable Resort nudi 38 prostranih soba i dva ekspanzivna apartmana. Hotel s pet zvjezdica, koji se proteže na preko 750 hektara poluotoka Yucatán, cijenjen je zbog konstrukcijskog dizajna, kao i njegove skupocjene kućne zbirke tequila.

Resort Chable, Yucatan, Mexico | Author: chable resort pinterest chable resort pinterest

- Zapanjujući dizajn, nevjerojatan spa u pećini, s mnogo svjetla, suvremena Maya kuhinja i 750 hektara privatnih terena samo su neke od stvari koje su nas zanimale tijekom nedavnog posjeta, kaže Crompton.

6. Hotel Burgenstock, Luzern

Smješten je 850 metara iznad jezera Luzern. Dugo iščekivani Burgenstock Resort otvoren je u kolovozu, nakon devet godina gradnje.

Hotel Burgenstock u Luzernu | Author: burgenstock burgenstock

Iako se ovdje nalaze četiri hotela, LTI je nazvao Burgenstock Hotel "omiljenim".
Objekt ima 102 sobe i apartmane sa spektakularnim kaminima, alpski spa, lobby bar, vinski podrum i salon za cigare.

7. Nobu Ryokan, Malibu

Smješten uz Carbon Beach u Malibuu, ovo je prvi hotel marke Nobu Ryokan, u vlasništvu milijardera Larrya Ellisona, šefa Nobu Matsuhisa, glumca Roberta De Nira i filmskog producenta Meira Tepera.

 | Author: nobu roykan hotel nobu roykan hotel
Tijekom 1950-ih bio je to vintage motel, a sada se sastoji od 16 soba, od kojih 11 imaju terase i pogled na ocean.

- Posebno nam se sviđa minimalistički stil, kade od tikovine i položaj na plaži, kaže Crompton.

Gosti u Nobu Ryokan također imaju danonoćni prilaz prema restoranu Nobu.

8. Hotel Eden, Rim

Izgrađen krajem 19. stoljeća, luksuzni hotel ponovno je otvoren 2017. godine, nakon što je prošao veliki restauratorski projekt.

Hotel Eden, koji je 2013. postao dio lanca luksuznih hotela Dorchester Collection, sada je smanjio broj soba sa 121 na 98, ali i svi ostali prostori su spektakularni i vrlo luksuzni.

Hotel Eden u Rimu | Author: hotel eden rome hotel eden rome

Bellavista penthouse suite površine 2,174 četvornih metara, s velikim vrtom, je veliki hit među gostima dubljeg džepa zahvaljujući prozorima od poda do stropa, s kojih se pruža nezaboravan pogled na Rim.

Hotel je također dodao spa i redizajnirane zalogajnice kao što su krovni restoran La Terrazza i Il Giardino Ristorante & Bar.

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.