Style
5017 prikaza

Ovako putuje najbogatiji kralj na svijetu

Saudijski kralj Salman
1/4
Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Bogato opremljena vozila, luksuzne hotelske sobe, stotine pratitelja i stotine tona prtljage prate saudijskog kralja

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud, težak je oko 17 milijardi dolara i nije sklon suptilnostima.

Ovih dana luksuzno putuje po Aziji, a u svaku državu stiže pozlaćenim pokretnim stubama iz svog privatnog zrakoplova. Naravno, kralj ne putuje sam, a kad je sletio u Indoneziju, pratilo ga je 620 ljudi iz osobne svite te dodatnih 800 delegata Saudijske Arabije.

Pompa koja ga prati, javlja britanski Independent, uhvatila je pažnju svjetskih medija i to ne po prvi put. 2015. godine, kad je kraljevska svita zatvorila francusku plažu na tri dana, također su svi pisali o tome. Salmanovi suradnici čak su postavili betonske nosače za privatno dizalo izravno do plaže.

U nastavku pročitajte samo dio luksuza u kojem kralj putuje.

500 limuzina

Limuzine saudijskog kralja Salmana | Author: NYIMAS LAULA/REUTERS/PIXSELL NYIMAS LAULA/REUTERS/PIXSELL

Kralj Salman leti po Aziji sa svoja dva Mercedesa S-600. Možda ćete se upitati: "A kako njegova svita putuje?". Bez brige, kralj se pobrinuo i za njih. Saudijski kralj naručio je 500 limuzina u Tokiju kako bi on i njegovi najbliži mogli udobno putovati kroz japansku prijestolnicu.

1.200 hotelskih soba

Dok je boravio u Tokiju, donio je loše vijesti svim bogatim turistima. Navodno je rezervirao 1.2000 hotelskih soba kako bi njegovi suradnici mogli udobno spavati.

Lockheed C-130 Hercules

Kako ćete prevesti dvoje pozlaćene stepenice? Iskoristite preuređeni vojni transportni zrakoplov namijenjen za transport tenkova, teškog oružja i vojnika na velike udaljenosti. Sad kad je ušao u službu saudijskog kralja, navodno prevozi 500 tona kraljevske prtljage.

100 tjelesnih čuvara

Kraljevska svita od oko 1.500 osoba uključuje 25 prinčeva, 10 ministara i stotinjak pripadnika osiguranja.

Šest putničkih zrakoplova

Saudijski kralj Salman | Author: Toru Hanai/REUTERS/PIXSELL Toru Hanai/REUTERS/PIXSELL

Kako bi kraljevska svita ugodno putovala, Salman je rezervirao šest putničkih zrakoplova, a u to je uključen i njegov osobni Boeing 747 obojan u zlatno.

459 tona prtljage

Dok je kralj boravio u Indoneziji, potvrđeno je da su istovarili 63 tone prtljage u Jakarti, dok je ostatak prebačen do njegovog odmarališta na Baliju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.