Style
3563 prikaza

Prodaje luksuzne nekretnine i zarađuje milijune

Ellen DeGeneres
APEGA/Press Association/PIXSELL
Tijekom svoje uspješne poslovne karijere živjela je u najskupljim vilama u Los Angelesu, jednu od njih sada i prodaje

Poznata komičarka Ellen DeGeneres ima veliku strast, na kojoj godinama uspješno zarađuje milijune. I pritom jako uživa. Tijekom proteklih 15 godina stvorila je pravo carstvo nekretnina, koje kupuje, pa zatim preuređuje, i prodaje kolegama poznatima, slavnima i bogatima. 

Za nju je to zabava, kaže, a ne neko 'okretanje' nekretnina ili potreba za zaradom. 

"Kupimo kuću i u njoj živimo. Dosadi nam jer volimo različite stilove, namještaje i uređenje. Ako nađemo drugu i pritom nešto zaradimo, zašto se ne bi preselili?", rekla je govoreći o svojim poslovnim pothvatima. 

U knjizi jednostavno nazvanoj Home opisala je svoju želju i potrebu za kupovinom luksuznih kuća. Ona i njezina supruga Portia de Rossi kupovale su sve, do "kućice na drvetu" do tradicionalnog ranča. Jednu nekretninu su toliko zavoljele da su ju kupile dva puta. 

Prije više od 10 godina kupila je veliko imanje u Montecitu, Kalifornija za nešto manje od 16 milijuna dolara. Prodala ga je Ericu Schmidtu 2007. godine za vrtoglavih 20 milijuna dolara. To je imanje postalo poznato po lošem, nakon što su se na njemu 2011. godine vjenčali Kris Humphries i Kim Kardashian. Budući da je bilo riječ o jako kratkom braku koji nije završio na lijep način, palača je postala nesretna. Schmidt je kasnije razmišljao i o tome da ju proda. 

Jedno od najskupljih imanja koje su kupile bilo je po cijeni od 29 milijuna, no budući da su mu priključile tri dodatne kuće, cijena se popela na vrtoglavih 48 milijuna dolara. Par je na tom golemom imanju na Beverly Hillsu proveo pet godina. Prodale su ga 2012. godine, no ispod cijene. Bila je to godina u koji je zabilježen pad cijena nekretnina u Los Angelesu. 

Portia De Rossi i Ellen DeGeneres | Author: PA/Pixsell PA/Pixsell
Manje od godinu dana provele su u kuću u Malibuu u kojoj su ranije živjeli Brad Pitt i Angelina Jolie. Kuća ima svoju privatnu uvalu na plaži i teniske terene, no brzo su ju i potiho prodali 2012. godine. Priča se kako nisu bile zadovoljne sa kućom jer nisu mogle puno na njoj raditi. Pitt i Jolie kuću su u potpunosti renovirali.

Među njihovim uspješnim pothvatima je i ranč sjeverno od Los Angelesa Thousand Oaks, bogate povijesti. Izgrađen je 20-ih godina prošlog stoljeća za glumca Williama Powella, a kroz svoju prošlost ranč je bio samostan i centar za liječenje ovisnosti. U samo 12 mjeseci u potpunosti su ga renovirale, a u prodaji su zaradile tri milijuna. Prodale su ga po cijeni od 10,85 milijuna dolara. 

Njezin najuspješnijih pothvat bila je poznata Brody House u Holmby Hills, Kalifornija. Slavna nekretnina izgrađena je 1949. godine za bogati par, kolekcionare umjetnina Sidneyja i Frances Brody. Umjetnik Henri Matisse 1952. godine izgradio im je masivni zid od keramičkih pločica, jedan od samo nekoliko koje je ovaj slavni umjetnik izgradio, i to u njihovom dvorištu. U blizini je Playboyeve palače, a nazivaju je "jednoj od top pet kuća u gradu. 

Iako su se u nekretninu zaljubile, počele su se osjećati poput njezinih zarobljenika, poput "domara ili staratelja u važnom djelu". Nakon sedam mjeseci života u kući prodale su ju Seanu Parkeru, osnivaču Napstera. I na toj prodaji zaradile 15 milijuna dolara. 

Prošle godine zaradile su četiri milijuna od prodaje velikog ranča u Santa Barbari, u čijem susjedstvu se nalazi imanje Oprah Winfrey. Sada je vlasnik ovog 11 milijuna dolara vrijednog ranča Sean Rad, osnivač Tindera. 

Ova poznata komičarka i voditeljica sada je ponosna vlasnica nekoliko kuća i planira ih imati još i više. Dok je bila dijete njezina obitelj bila je jako siromašna pa su živjeli u stanovima. Kuća je bilo nešto o čemu su samo mogli sanjati. 

"Svake nedjelje išli smo gledati kuće, razgledavati ih, iako ju nismo mogli priuštiti. Dok sam bila dijete, pomislila bi - to će biti moja kuća. Sada ih kupujem koliko mogu", rekla je. 

Krajem prošlog mjeseca na prodaju su stavile i vilu izgrađenu 1962. godine na Beverly Hillsu, u kojoj su provele samo sedam mjeseci, piše Variety. Kupile su ju za 15, a prodale za nešto manje od 18 milijuna dolara. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.