Style
884 prikaza

Zbog Apple satova će nestati slavni brend?

Švicarski tradicionalni proizvođači satova Swatch
swatch.com
Smart satovi postaju vladari zapešća, a to ima velike posljedice na tradicionalne proizvođače satova - Švicarce

Švicarski proizvođači satova našli su se pred velikim izazovom - kako održati dobro poslovanje i pozitivne prihode uz konkurenta kao što su su pametni satovi, piše Business Insider.

Apple Watch je veći od bilo kojeg švicarskog branda satova izuzev Rolexa, zaključili su analitičari, istaknuvši kako je probojem Apple satova najugroženiji Swatch.

Poslovni ljudi i njihovi satovi | Author: Screenshot Business Insider Screenshot Business Insider

Švicarski su proizvođači prepoznali trend pametnih satova, no neodlučni su oko pokretanja vlastitih linija jer bi se u tom slučaju trebali osloniti na tehnološke tvrtke koje izrađuju mikročipove koji mijenjaju mehaničke dijelove.

Također, high-end tvrtke mogle bi narušiti svoj ugled prodajom satova po znatno jeftinijoj cijeni nego što su njihove tradicionalne linije.

Najveća prijetnja Swatchu stiže iz Kine.

- Trenutno su oni iznimno jaki u proizvodnji, a problem je i u tome što su se pametni satovi poboljšali u svojoj funkcionalnosti - kažu analitičari.

Ipak, Swatch se ne namjerava predati tako lako te planiraju uložiti u izradu vlastitih smart watcheva te ih izbaciti na tržište u 2018.

Američki proizvođač Fossil to je već i učinio, no njegova prodaja i dalje pada.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.