Tehno
288 prikaza

5 najboljih alata za čitanje stripova s ekrana računala

Stripovi
Thinkstock
Sezona opakih stripovskih ekranizacija je pred nama pa je pravo vrijeme za poklonike žanra da se, ako još nisu, upoznaju s pričama u izvornom obliku

Papirnata izdanja stripova danas imaju kolekcionarsku vrijednost i to najviše probrana kultna izdanja, a za sve ostale potrebe tu su readeri koji omogućavaju brz pristup i ugodno prelistavanje gdje god se nalazili s vašim računalom, tabletom ili mobitelom.

Dok odbrojavate dane do Marvelove iduće CU faze ili pak DC-jevog 'restarta' Batman franšize proskrolajte kroz omiljene edicije nekim od sljedećih čitača koje donosi 24sata

ComicRack  

Omiljeni je čitač stripovske zajednice zbog svojih brojnih mogućnosti među kojima prednjače opcije katalogiziranja, kako elektroničkih tako i onih papirnatih izdanja stripova. Podržava gotovo sve formate, pregledava komprimirane datoteke bez potrebe za ekstrakcijom te po potrebi konvertira u CBZ format. Besplatan je i dostupan u verziji za Android i iOS.

SimpleComic  

Najpopularniji reader za Mac računala, lagan, besplatan i jednostavan. Podržava sve formate, nudi mogućnost prijevoda ako je podržan u metapodacima, brz pregled, memoriranje zadnje stranice i uz to je open source pa je kontinuirano u razvoju na GitHubu. 

MCComix  

Dostupan je osim za Windows računala i za Linux platformu. Radi se o nasljedniku Comix readera čiji je razvoj obustavljen, ali je zaživio u novoj, stabilnijoj inkarnaciji s poboljšanim mogućnostima. Jednostavno sučelje podijeljeno na dva dijela mu je prednost, a manom neki mogu smatrat potrebu za predinstaliranjem Pythona i pratećeg GTK+ frameworka te PIL-a.

Astonishing Comic Reader  

Minimalistički je čitač za Chrome i Android platformu.  Zbog integriranja kao Chromeov plugin pogodan je za korištenje na računalima s restrikcijama, lagan je i nema nepotrebnih reklama.

MangaMeeya 

Projekt pomalo underground skupine ljubitelja mange, no pogodan je i za ostale žanrove stripa. Podržava razne formate slika, teksta i arhiva, a dostupan je za Windowse od XP-a do osmice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.