Tehno
43 prikaza

Do kraja stoljeća Facebook će imati više mrtvih nego živih

Facebook
J?rg Carstensen/DPA/PIXSELL
Profesor Sadikki do svoga izračuna došao je pod pretpostavkom da će se usporiti rast broja novih korisnika na Facebooku i da će najveća društvena mreža zadržati sadašnju praksu

Na Facebooku će do kraja ovog stoljeća, točnije do 2098. godine, biti više mrtvih nego živih korisnika. Izračunao je to profesor Hachem Sadikki sa sveučilišta u američkom Massachusettsu, a prenijeli su svi tamošnji mediji, prenosi Večernji list.

Profesor Sadikki do svoga izračuna došao je pod pretpostavkom da će se usporiti rast broja novih korisnika na Facebooku i da će najveća društvena mreža zadržati sadašnju praksu, prema kojoj profili preminulih korisnika ostaju aktivni.

Trenutačna je situacija takva da se profil može obrisati samo ako netko ima korisničke podatke preminulog korisnika. Prema Sadikkijevu izračunu, Facebook, koji danas ima oko 1,5 milijardi korisnika, do 2098. godine postat će najveće virtualno groblje na svijetu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.