Tehno
201 prikaza

Google novim Pixelom izazvao iPhone i Galaxy

Googleov Pixel
REUTERS
Pixel dolazi u dva modela, standardnog zaslona od 12.7 centimetara i XL sa zaslonom od 14 centimetara

Tehnološki div Google predstavio je u utorak novi smartphone Pixel kojim želi konkurirati novom iPhoneu sedmici i Samsungovoj Galaxy seriji i uzeti svoj dio kolača na tržištu vrijednom 400 milijardi dolara.

Pixel dolazi u dva modela, standardnog zaslona od 12.7 centimetara i XL sa zaslonom od 14 centimetara u crnoj, plavoj i srebrnoj boji s ugrađenim osobnim asistentom po uzoru na iPhoneov Siri.

Mememorija mu je od 32 do 128 gigabajta, ima dvije kamere, prednju od osam i stražnju od dvanaest megapiksela, otključava se otiskom prsta i ima neograničenu pohranu fotografija.

Početna cijena je 649 dolara (4300 kuna), a predbilježbe počinju u utorak, rekli su čelnici tvrtke na predstavljanju u San Franciscu.

Oba modela imaju radnu memoriju od četiri gigabajta RAM-a i pohranu od 32 ili 128 gigabajta.

U okviru aplikacije Photos nudit će pohranu za neograničenu količinu fotografija, a telefonom će, po uzoru na Appleovu Siri, upravljati osobni asistent Alo.

Googleov smartphone Nexux, predstavljen 2010., nije bio osobito uspješan na tržištu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.