Tehno
254 prikaza

Huawei i Leica osnovali zajednički istraživačko-razvojni centar

Huawei i Leica
Huawei
Istraživački centar namijenjen je razvoju optičkih sustava i drugih softverskih rješenja za unaprjeđenje kvalitete slike za najširi raspon fotografskih i drugih aplikacija za mobilne uređaje

Tvrtke Huawei i Leica osnovali su zajednički istraživačko-razvojni centar "Inovacijski laboratorij Max Berek" čime su dodatno proširili postojeće strateško partnerstvo. Zajednički istraživački centar osnovan je sedam mjeseci nakon objave dugoročnog tehnološkog partnerstva ove dvije kompanije na polju optičkog inženjeringa te pet mjeseci nakon predstavljanja nagrađivanih Huawei P9 i P9 Plus pametnih telefona.

Novi istraživački centar nalazi se u sklopu sjedišta tvrtke Leica u njemačkom gradu Wetzlaru i namijenjen je daljnjem razvoju optičkih sustava i drugih softverskih rješenja za unaprjeđenje kvalitete slike za najširi raspon fotografskih i drugih aplikacija za mobilne uređaje. Dodatno, u centru će se raditi i na razvoju računalne obrade slike, kao i na tehnološkim rješenjima iz područja proširene (AR) i virtualne (VR) stvarnosti. Osim korištenja kapaciteta obiju tvrtki na području istraživanja i razvoja, kroz ovaj centar Huawei i Leica planiraju proširiti suradnju i s njemačkim te ostalim svjetskim sveučilištima i drugim istraživačkim institucijama.  

Huawei i Leica | Author: Huawei Huawei

Osnutak ovog centra rezultat je vizije i podrške dr. Andreasa Kaufmanna, većinskog dioničara i predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Leica, kao i predsjednika Huaweija Rena Zhengfeija. Njegovim osnivanjem Huawei i Leica proširuju djelokrug uspješnog strateškog partnerstva te postavljanju temelj za istraživanje revolucionarnih tehnologija u području mobilne fotografije. Produbljivanje suradnje između Huaweija i Leica-e posebno je važno jer će u budućnosti više od 90 % podatkovnog prometa činiti upravo slike i video zapisi, a razvoj naprednih tehnologija i fotografskih rješenja za tržište pametnih uređaja omogućit će dodatnu vrijednost i svim korisnicima.

Istraživačko-razvojni centar nosi ime Maxa Bereka (1886 – 1949), njemačkog pionira mikroskopije i tvorca prvih Leica leća koji je ujedno zaslužan i za dizajn optike više od dvadeset leća legendarne 35 mm kamere koju je osmislio i napravio Oskar Barnack. Upravo su izuzetne mogućnosti snimanja i savršen sklada samih leća, kao i Barnackova genijalna konstrukcija kamere, Leica-i omogućili svjetski uspjeh po kojem je ta tvrtka poznata u području 35 mm fotografije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.