Tehno
215 prikaza

Zatvorili restoran: Konobari-roboti pokazali se beskorisnima

Robot
Pixabay
Kineski lanac restorana kupio je robote kako bi zamijenili konobare, no to se ubrzo pokazalo kao loša poslovna odluka

Ljudi su napravili robote koji mogu hodati, pričati, igrati društvene igre, čak i voditi hotele, no jedno ljudsko umijeće roboti još nisu savladali - točenje pića

Kineski lanac Heweilai otkrio je to nakon što su kupili nekoliko robota kako bi posluživali goste u tri restorana. Svakog robota platili su 7.000 dolara i oni su bili dodatna atrakcija u restoranima, no uskoro su shvatili da su pogriješili. Naime, morali su zatvoriti dva restorana nakon što su se roboti pokazali potpuno beskorisnima, dok je treći ostao otvoren samo zato što su robote zamijenili ljudima. 

U Heweilaiju kažu kako su kupili robote jer su troškovi održavanja i popravaka niži od troškova koje moraju izdvojiti za ljudske radnike. No, nakon što su se gosti požalili da roboti prolijevaju pića, nisu u stanju nositi hranu i povrh svega često se kvare, nisu imali izbora nego zamijeniti ih. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.