Tehno
680 prikaza

Koja budala! 11 sati kuhao šalicu čaja

Čaj
Thinkstock
Počeo je oko 9 sati ujutro, a završio je s poslom nešto iza ponoći

Čitav dan mu je trebao da si složi čaj. Koristio je najmodernije kuhalo vode spojeno na Wi-Fi kako bi mogao preko mobitela pratiti temperaturu vode, a upravo to mu je i radilo probleme.

U utorak ujutro Mark Rittman, britanski IT-jevac, htio je popiti šalicu čaja. Oko 9 sati ujutro napisao je na Twitteru: "Još uvijek nisam popio prvu šalicu čaja. Kuham vodu u tavi".

Tri sata kasnije opet se obratio putem Twittera: "Tri sata je prošlo i još uvijek nisam popio čaj. Obavezna rekalibracija je natjerala router da se resetira"

Tek nešto iza 11 sati ujutro Rittman je postao jako frustiran svojim kuhalom. "Sad me stvarno zeza. Kaže mi da pronalazi mrežu, ali da treba kalibraciju", napisao je Rittman na Twitteru.

Čini se da mu je najveći problem bio to što se kuhalo nije baš slagalo s ostalim elektroničkim napravama u njegovoj kući. Rittman je htio preko Amazonovog Echoa poslati glasovnu naredbu koja će uključiti kuhalo i prokuhati vodu.

Čitavih 11 sati kasnije Rittman je uspio sve posložiti, ali je onda imao problema sa svjetilma. Oko 7 sati navečer napisao je na Twitteru: "Kuhalo radi i sluša glasovne naredbe. Sad jedemo večeru u mraku zato što svjetla skidaju nadogradnje".

Na kraju je uspio uključiti kuhalo preko bežične mreže. Objavio je snimku na kojoj pokazuje kako naređuje "upali kuhalo" i kuhalo se pali.

"Moj posao je gotov. Sada mogu raditi sve što sam htio ujutro, poslije prve šalice čaja", zaključio je Rittman na Twitteru.

Neki od komentara izražavali su suosjećanje, ali jedan od korisnika zapitao se zašto nije jednostavno nabavio obično kuhalo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.