Tehno
184 prikaza

Na Harvardu napravili robota koji uči djecu programiranju

Robot Root
Harvard

Djecu je puno lakše zainteresirati za neku aktivnost ako im je ona zabavna. Zato su stručnjaci s Harvarda napravili malog robota Roota kako bi naučili djecu programirati

Root je dizajniran tako da se može kretati po ploči, a pritom nosi markere raznih boja kojima može pisati zapovijedi ili brisati s ploče ono što je nacrtao. Djeca njime upravljaju putem aplikacije Square i jednostavnim pomicanjem ikona daju mu naredbe. Starijoj djeci nudi se i tekstualno sučelje kako bi na napredniji način upravljali robotom. 

Kako robot može pokazati rezultate programiranja u stvarnom vremenu, stručnjaci se nadaju da će izazvati veliki interes kod djece i mladih. 

Robot Root | Author: Harvard Harvard

"Živimo u digitalnom dobu, no škole djecu ne uče programiranju. Amerika treba programere kako bi bili konkurentni - 71 posto novih poslova u STEAM području bit će vezano za programiranje. Ako riješimo ovaj problem, bit će to korak unaprijed za našu zemlju", rekao je Zivthan Dubrovsky s Instituta Wyss.

Znanstvenici sada traže partnere koji bi im pomogli da Roota dovedu u što veći broj učionica diljem zemlje. Ako uspiju, namjeravaju razviti nastavni plan kroz koji će djeca naučiti što sve robot može. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.