Tehno
1435 prikaza

Noa kao iPhone X: Otkrili što sve nudi "hrvatska zvijezda"

Noa H10
Hangar 18
Glavni telefon kojeg će Noa predstaviti na sajmu u Barceloni bit će N10, prvi telefon nakon iPhonea X, koji dolazi s ekranom koji ima karakteristični zub pri vrhu

Hrvatska tvrtka Hangar 18 već je ranije najavila da će na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni predstaviti tri nova telefona, među kojima će glavna zvijezda biti Noa N10 s ekranom od 6,2 inča koji jako podsjeća na iPhone X. Kako navode, ovo će biti prvi telefon s ekranom 'od ruba do zuba' nakon što je predstavljen na iPhoneu X. 

Za pogon će biti zadužen MediaTekov procesor (MT6763) na 2,3 GHz s osam jezgri uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Sam ekran inače dolazi s rezolucijom od 2160x1080 piksela. 

Noa H10 | Author: Hangar 18 Hangar 18

Na stražnjoj strani telefona nalazit će se dvije Sonyjeve kamere s novim IMX499 senzorom od 16 megapiksela, a uz oversampling će moći kreirati fotografije od 80 megapiksela. Bit će zanimljivo vidjeti u praksi kakva će biti kvaliteta tih fotografija. S prednje strane pak nalazit će se kamera od 16 megapiksela koja će imati funkciju i otključavanja telefona skeniranjem lica. 

U keramičkom kućištu nalazit će se baterija od 3600 mAh, a Dual SIM telefon će dobiti i microSD utor (do 128 Gb) te će koristiti Android 8. Ovdje se također nastavlja DTS suradnja na kvalitetnijim stereo zvučnicima. 

Doznaje se da bi telefon trebao stajati oko 300 eura.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.