Tehno
1323 prikaza

Novo doba: Prostitutke 80 posto poslova dogovore preko interneta

Prostitucija
Thinkstock
Policiji je teško otkriti svodnike u virtualnom svijetu...

Za prosituciju kažu da je najstariji zanat na svijetu, no i svodnici su morali prilagoditi svoje poslovanje eri u kojoj vlada tehnologija. 

Novo istraživanje pokazalo je da svodnici koriste razne ilegalne stranice, društvene mreže i aplikacije kako bi vodili svoj posao. Zapošljavaju i marketinške stručnjake koji im generiraju godišnje prihode od 75.000 do 100.000 dolara.

Stručnjaci su intervjuirali preko 70 svodnika i saznali da većina skriva svoj ilegalni posao na stranicama koje nude masaže

U posljednjih 10 godina online kupovina drastično je narasla, a prostitucija ne zaostaje za ovim trendom. Čak 80 posto prostitucije dogovara se online

"Otkrili smo da svodnici iskorištavaju internetsku anonimnost, koju mnoge stranice dopuštaju. Policiji je teško otkriti svodnike u virtualnom svijetu", rekla je Mary Finn, jedna od autorica ove studije. 

Zbog ovog trenda, policija prati mnoge stranice na kojima se obavljaju razne razmjene. Većina svodnika koji su sudjelovali u istraživanju otkrila je da koriste popularne i manje poznate stranice za povođenje prostitutki. 

"Svodnici koriste čak i mobilne aplikacije. Imali smo priliku vidjeti jednu aplikaciju u koju upišete adresu na kojoj se nalazite i ona vam pokaže prostitutke koje se nalaze u blizini. Jednim klikom možete je naručiti", rekla je Finn i zaključila da dok god ima potražnje, bit će i svodnika koji će pronalaziti nove načine da bi ponudili seksualne usluge.

No, futurolog Ian Pearson kaže kako će muškarci i žene za 10 godina zamijeniti svoje partnere robotima. Vjeruje da će seksualni roboti postati toliko popularni da će zamijeniti ljudske partnere do 2050. godine

Iako su lutke za seks popularne među muškarcima, predviđa da će seksualne robote koristiti i žene. 

Već danas na tržištu postoje razni gadgeti koji uz uređaje za virtualnu stvarnost pružaju seksualne usluge korisnicima. Pearson predviđa da će ovaj trend jačati u narednim godinama. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.