Tehno
746 prikaza

Od sada možete dizajnirati svoju kuhinju u virtualnoj stvarnosti

HTC Vive i Ikea
HTC
Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtualnoj stvarnosti Ikea VR Experience dostupna je na Steam platformi, a koristi se uz pomoć HTC Vive-a

Ova godina je velika za procvat virtualne stvarnosti. Poznate tvrtke poput Oculusa i HTC-a, počele su isporučivati svoje uređaje za virtualu stvarnost, a velikom uspjehu svjedoči i činjenica da su uređaji rasprodani, odnosno ako ih danas naručite morate čekati nekoliko mjeseci na njihovu isporuku. 

Po mnogima najbolji uređaj za virtualnu stvarnost, HTC Vive, može se naručiti od početka ove godine po cijeni od 899 eura, a u prvih 15 minuta od otvaranja prednarudžbi prodano je 15.000 uređaja. 

Ipak, pojedinici su još uvijek skeptični prema uspjehu virtualne stvarnosti te tvrde da nema dovoljno sadržaja za VR ili da je namijenjen isključivo gamerima. 

HTC dokazuje upravo suprotno. U suradnji s Ikeom napravili su aplikaciju za dizajniranje kuhinja u virtualnoj stvarnosti (Ikea VR Experience) koja je dostupna na Steam platformi za distribuciju računalnih igara kompanije Valve. Koristi se uz pomoć HTC Vive-a te želi korisnicima ponuditi više mogućnosti i olakšati im izbor. Iz Ikee kažu kako je Ikea VR Experience, aplikacija napravljena u suradnji s programerima francuske tvrtke Allegorithmic, najbolji način da se kupcima pokaže željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtualnoj stvarnosti prošeću kroz svoju kuhinju prije nego je ugrade u svoj dom.

HTC Vive i Ikea | Author: HTC HTC

Tako u virtualnoj stvarnosti jednim klikom možete promijeniti boju ormarića i ladica ili pogledati kuhinju iz perspektive djeteta kako bi bili sigurni da će svim ukućanima dizajn odgovarati.

Ako razmišljate o novoj kuhinji, ovaj alat će vam zasigurno pomoći jer možete prošetati, makar samo virtualno, kuhinjom i prije nego je ugradite u svoj dom. Nadamo se da će Ikea i HTC proširiti mogućnosti ove aplikacije te da ćemo uskoro moći dizajnirati interijer cijele kuće ili stana u virtualnoj stvarnosti. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.