Tehno
383 prikaza

Ovo je definitivno najčudnija stvar za fotkanje selfija

Selfie ruka
Justin Crowe Studio
Upoznajte selfie ruku - štap za selfije s rukom od poliesterske smole s jedne i postoljem za mobitel s druge strane

Zahvaljujući ovoj ruci, djelovat ćete kao da se vrtite u krug s dragim. To je zabavan (iako malo jezovit) način da 'prijatelje' na Facebooku razuvjerite da ste opsjednuti selfijima, iako će slučajni prolaznici vrlo vjerojatno misliti da imate problema.

Ovu napravu osmislili su umjetnici Aric Snee i Justin Crowe, a iako još nije počela masovna proizvodnja ove 2.0 verzije selfie štapa, prilično smo sigurni da će naići na i više nego dovoljno veliko tržište.

Selfie ruka | Author: Justin Crowe Studio Justin Crowe Studio

Zanimljivo je da su Snee i Crowe dizajnirali selfie ruku kako bi kritizirali ljudsku taštinu, jer su željeli okrenuti ogledalo prema popularnoj kulturi i ukazati na naše nesigurnosti. Prozvali su svoje djelo "direktnim komentarom rastućeg fenomena selfie štapa, i konstantne potrebe za narcističkim odobravanjem na internetu".

Selfie ruka | Author: Justin Crowe Studio Justin Crowe Studio

Selfie ruka je "sarkastično rješenje suštinskog problema - da nitko ne želi djelovati usamljeno dok bez razmišljanja fotka selfije", izjavio je umjetnički dvojac.

Selfie ruka | Author: Justin Crowe Studio Justin Crowe Studio

Ali jesu li selfiji stvarno tek dokaz narcizma? Ljudi se vole šaliti na račun ovih fotki koje su izrazito popularne među tinejdžerima i mladima, a globalni fenomen su postale zahvaljujući mobitelima sa sve boljim ugrađenim fotoaparatima. No od smiješnih fotki one su se vrlo brzo uzdigle do 'ozbiljnog posla', koji predstavlja portrete, a ne tek obične fotke.

Selfie ruka | Author: Justin Crowe Studio Justin Crowe Studio

Selfie ruka tako predstavlja neugodnu istinu o selfijima. Bez obzira na koji način se fotografirali, ove fotke nas podsjećaju da postojimo. A to može predstavljati veliko olakšanje kad smo sami, piše Mic.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.