Tehno
119 prikaza

Rusi slikom iz Command & Conquer igre upozoravaju na ekstremiste u Siriji

Command & Conquer
Electronic Arts
Rusko veleposlanstvo u Velikoj Britaniji objavilo je tvit u kojem upozoravaju da su ekstremisti blizu Alepa u Siriji, a umjesto pravih fotografija, koristili su one iz igrice

Proteklih smo godina u više navrata mogli vidjeti razne situacije u kojima su se kadrovi iz igara našli u stvarnim medijskim izvještajima. Tako je video iz Arme 2 bio plasiran kao kadar IRA-e koja ruši helikopter, a iranski su mediji zamijenili Medal of Honor za stvarnu bitku. Slično je napravio i egipatski voditelj Ahmed Moussa. On je umjesto prave snimke ruske vojske koristio kadrove iz igre Apache Air Assault. 

Najnoviji gaf vezan je uz rusko veleposlanstvo u Velikoj Britaniji, koje je objavilo tvit u kojem upozoravaju da su ekstremisti blizu Alepa u Siriji primili nekoliko kamiona s kemijskim oružjem. 

No, kao ilustraciju uz tvit su koristili kadar kamiona iz igre Command & Conquer: Generals, stare 13 godina. Kako su se odlučili baš na takav potez ostaje pitanje, no da se barem iskupe postavili su opis da je slika iskorištena samo kao ilustracija. 

No, nije dugo trebalo čekati i na odgovore kojima se ismijavalo rusko veleposlanstvo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.