Tehno
181 prikaza

Samo jedna prilika - Facebook zabranio drugi poziv na spoj

Facebook
Press Association/PIXSELL
Facebook na ovaj način štiti svoje zaposlenike od odbijanja i lošeg raspoloženja koje nakon toga slijedi

Većinu svog dana, osim spavajući, provodimo na poslu. Druženje s kolegama često prelazi granice radnog mjesta pa nije neuobičajeno da se dogodi i ljubav. Iako su veze na radnom mjestu često komplicirane, to mnoge ne sprječava da se upuste u ljubavni odnos s kolegom na poslu

Nedavno istraživanje provedeno na 2.000 ispitanika tako pokazuje kako je čak 45% njih u jednom trenutku svog života bilo u vezi s kolegom. Upravo zato i mnoge tvrtke imaju posebnu politiku koja uvodi reda i u romantične odnose. Među njima je i Facebook koji je otišao korak dalje u regulaciji i u pravilnike unio odredbu kojom dozvoljava svojim zaposlenicima da kolegu s posla pozovu na spoj, ali samo jednom. To zapravo znači da s prvim odbijanjem, vaši romantični pokušaji moraju prestati.

Usamljena žena SVIMA SMETAJU Life Nikako do sreće u ljubavi? Ovih 5 stvari dokazano odbijaju

Iako se ovakva politika čini pomalo brutalna, ona je zapravo, kako kažu u Facebooku, dobra za atmosferu na poslu i za sve zaposlenike jer ih štiti od mogućnosti daljnjeg odbijanja. Na takav način, smatraju, njihovi zaposlenici ostaju u dobrom raspoloženju i nakon odbijanja. Posebno ako je riječ o pristojnom odbijanju.

U njihovim pravilnicima o vezama među zaposlenicima između ostalog stoji kako kolege na poslu ne moraju nikome prijaviti svoju vezu, jedino ako je riječ o potencijalnom sukobu interesa. Veza tako može ostati tajna čak i ako je riječ o odnosu kolega na različitim položajima, npr. ako je riječ o šefu i zaposleniku. 

Facebook se tako pokazao ipak liberalnijim na ovom području, na kojem je Google pak malo stroži. Oni tako 'obeshrabruju' veze i odnose među kolegama koji su na različitim pozicijama, i to posebno ako je riječ o vezi šefa ili šefice i 'običnog' zaposlenika. Iako su stroži u odobravanju veza među zaposlenima na različitim položajima, na sreću njihovih zaposlenika ne provode politiku o broju dozvoljenih pokušaja za pozivanje na spoj. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.