Tehno
274 prikaza

Samsung će izgubiti milijardu dolara zbog problema s Note 7

Samsung Galaxy Note 7
reddit.com/crushader
Samsung je objavio kako zaustavljaju prodaju novog telefona zbog problema s baterijama. Do 1. rujna zabilježili su 35 takvih slučajeva, a svih kupci moći će zamijeniti telefone

Samsungov Galaxy Note 7 oduševio je dizajnom i sjajnom kamerom, no ispostavilo se da telefon ima problem s baterijama koji može dovesti do zapaljenja uređaja. 

Iz Samsunga su brzo reagirali te su na temelju istrage zaključili da pojedini uređaji zaista imaju problem zbog kojeg su neke baterije eksplodirale dok se uređaj punio. Problem nije u adapterima ili kabelima već u samim baterijama, a Yonhap agencija navodi iz neslužbenih izbora kako je Samsung baterije nabavljao iz Kine i Koreje te da je problem u korejskim baterijama.

Samsung je odlučio zamijeniti sve uređaje te će korisnici koji su ih dosad kupili moći zamijeniti za nove uređaje. 

No, pitanje je i kako će se ovo odraziti na kompaniju koja ima velika očekivanja od ovog telefona jer će trošak zamjene i zaustavljanje prodaje imati velik utjecaj na telefon koji je tek lansiran.

Bloomberg procjenjuje da će Samsung zamjenu 2.5 milijuna uređaja, koliko ih je isporučeno od lansiranja, platiti oko milijardu dolara. No, kako je to samo djelić Samsungove godišnje zarade, vjerojatno neće imati značajan utjecaj na sveukupne financije. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.