Tehno
338 prikaza

Snapchat najpopularnija aplikacija među tinejdžerima

Snapchat
Snapchat
Instagram je gotovo dvije godine bio najvažnija društvena mreža američkim tinejdžerima, no sada je Snapchat zauzeo prvo mjesto

Prije samo nekoliko mjeseci istraživanje je pokazalo da je Instagram najpopularnija aplikacija za tinejdžere u SAD-u, no čini se da je vrijeme za novu zvijezdu - Snapchat

Aplikacija kojom dijelite poruke i fotografije koje odmah nestaju najvažnija je za 28 posto tinejdžera, dok je Instagram na drugom mjestu s 27 posto. Istraživanje je obuhvatilo 6500 tinejdžera, a iako razlika od 1 posto ne zvuči puno, ovo je veliki uspjeh za Snapchat koji je sada po prvi put zasjeo na tron najpopularnijih aplikacija.

Prema istom istraživanju, Instagram je bio najpopularnija aplikacija skoro dvije godine, a Snapchat je u godinu dana zabilježio veliki rast korisnika. Naime, prije godinu dana samo 13 posto tinejdžera je na prvom mjestu imalo Snapchat, što znači da je u godinu dana ova aplikacija zabilježila rast od 50 posto. 

Na treće mjesto smjestio se Twitter, a Facebook, koji je prije 3 godine pokušao kupiti Snapchat za 3 milijarde dolara, se nalazi na četvrtom mjestu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.