Tehno
3856 prikaza

Srbi imaju novu teoriju: NATO nas je gađao Teslinim zrakama

Ilustracija Srbija HAARP
express
Čini se da određeni dijelovi srpskog društva razmišljaju samo o tome koga će okriviti za poraz

Srbija je izgubila sve ratove devedesetih i od nekih tih poraza se doista teško oporavljaju. Kako je nedavno bila obljetnica dvadeset godina od NATO-ve kampanje bombardiranja ključnih ciljeva po Srbiji radi zaustavljanja etničkog čišćenja, tako smo mogli čitati da su krivi ovi ili oni za vojni poraz. Po prvi put smo vidjeli da su iskorištene i teške teorije zavjera. Koliko teške, čitajte u tekstu u nastavku.

Nebo nad Srbijom od ožujka do lipnja 1999. bilo je vedro, idealno za NATO bombardere i pametne projektile s kamerama. Promatrači neba primijetili su da neke letjelice Saveza ostavljaju dugotrajne bijele tragove za sobom. To nije bila kondenzirana vodena para iz mlaznih motora već oblaci nano-čestica koje su ometale srpske radare i komunikacije, al i utjecale na vremenske prilike, piše srpski Kurir. 

Prva ozbiljna višednevna teška kiša sručila se širom Srbije poslije ulaska KFOR-a ka Kosovo izazivajući bujice. Pred sami kraj bombardiranja, dogodio se i manji potres. Niz takvih nesretnih slučajnosti bio je nevjerojatan, nastavlja dalje isti tekst i postavlja pitanje jesu li to doista bile samo slučajnosti. 

Uporište za takve teze imaju u knjizi Elane Freeland pod nazivom "Chemtrails, HAARP i totalna dominacija" gdje ona spominje jedno predavanje talijanskog generala Fabija Minija iz 2007. godine. Ovaj bivši zapovjednik KFOR-a spomenuo je nove generacije oružja. 

"Te 2007. godine general Mini počeo je pisati i govoriti o novoj generaciji oružja koje ubija, ali izgleda prirodno, uključujući i klimatsko oružje. On bi to trebao znati jer ga je koristio za vrijeme rata na Kosovu, od veljače 1998. do sredine 1999. uključujući i umjetne oblake. On priznaje da su natrij, barij, i aluminij vrlo korisni na bojištu za skretanje elektromagnetnih valova i da su 'radarske protumjere' od ključne važnosti za elektronsko ratovanje. Pod 'radarskim protumjerama' on misli na nano-čestice", tvrdi Freeland. 

Znatno su veće vjerojatnosti da je general mislio na razne tehnike smanjivanja radarskog odraza kao što su posebne boje ili plohe pod određenim kutem. 

Glavni krivac za sve, ranije pobrojane, 'slučajnosti' je HAARP. 

Teorija zavjera

Prva asocijacija na kraticu HAARP jako puno govori o ljudima. Nekima je prva asocijacija album britanske grupe Muse, drugima je pak prva asocijacija klimatska kontrola i izazivanje potresa.

Teoretičari zavjera kažu da je Program za istraživanje polarnog svjetla (HAARP) odgovoran za gotova sva zla koja se dogode na svijetu. HAARP su izgradile američke vlasti kako bi korištenjem visokih frekvencija istraživali zemljinu ionosferu, ali od samog početka programa u devedesetima, teoretičari zavjera govore da je to zapravo postrojenje za kontrolu vremenskih prilika.

Sve je počelo 1995. godine kada je Nick Begich, sin jedne od najmoćnijih političkih obitelji Aljaske, objavio knjigu Anđeli ne sviraju ovaj HAARP. Na kraju je prodao više od 100.000 primjeraka i time su teorije zavjera dobile krila. "Ruski vojni časopis upozorava da će odašiljanje zračenja u ionosferu dovesti do okretanja zemljinog magnetnog polja", napisao je Begich u svojoj knjizi. 

Dežurni krivac za sve neobjašnjivo

Begich je publici govorio da je HAARP zapravo prototip oružja neograničene snage i nepredvidivih posljedica. Jedna od mogućih primjena je izazivanje potresa. Teoretičari zavjera ustvrdili su da je HAARP odgovoran, između ostaloga, za potres na Haitiju 2010. godine. Katastrofalni potres ubio je oko 160.000 ljudi na tom karipskom otoku, a teorije o uzroku potresa pojavile su se gotovo istodobno s vijestima o umrlima.

Osim potresa, Begich smatra da istraživačka postaja na Aljaski može kontrolirati ljudsku psihu. On kaže da budući se ljudsko tijelo većinom sastoji od vode, a molekule vode počinju titrati kad su izložene HAARP-ovu zračenje, ta radijacija može ljude učiniti neraspoloženima i vrlo agresivnima.

Popularna TV-serija X-Files posvetila je jednu od najgledanijih epizoda upravo teorijama zavjera o kontroli uma. U toj epizodi agenta Muldera otima čovjek koji je izložen pretjeranom zračenju neimenovane tajne postaje američkih vlasti. Otmičar na kraju umire zbog tog zračenja, nakon što ga agentica Scully ne uspije spasiti.

Posebnu važnost teorijama zavjera dao je bivši guverner Minnesote i bivši profesionalni hrvač Jesse Ventura. On je u svojoj emisiji optužio vlasti da kontroliraju ljudske umove zračenjem HAARP-a. Optužili su i da su vlasti nenamjerno izazvale tsunami koji je 2004. godine pogodio Indoneziju.

Nisu samo američki teoretičari uvjereni u nadnaravne sposobnosti istraživačkih postaja. Srpski filozof Velimir Abramović jedan je od vodećih teoretičara zavjera na našim prostorima. On govori da HAARP izravno utječe na vremenske prilike: "Direktna proizvodnja ciklone nad zadanom teritorijem spada u najjednostavnije HAARP operacije". U nedavnom razgovoru za makedonske medije, ustvrdio je da postoje dokazi o kontroli vremena i to na Balkan. "Sva mjerenja mojih prijatelja, koji prate HAARP, bivših vojnih stručnjaka, kao i inženjera 'Teslijanaca', koji u vikendicama imaju privatni laboratorij i prilagođene mjerne instrumente vlastite konstrukcije – pokazuju da se na Balkanu već više puta umjetno utjecalo na atmosferu, ionosferu i uopće na geofizički sustav izabranih lokaliteta na Balkanu", rekao je Abramović.

2014. godine objavljeno je da će američke vlasti završiti istraživanje u sklopu HAARP-a. Najveći dio mjernih instrumenata stavljen je u skladište sredinom te godine i otad ustanova zjapi prazna.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Faddianna
  Faddianna 01:59 22.Lipanj 2019.

  Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com

 • Avatar Kresimir Francetic
  sutjeska43. 17:01 21.Lipanj 2019.

  Tesla je Hrvat...nikada pa ni onda