Tehno
322 prikaza

To je budućnost: Ovako izgleda film koji su snimili na iPhoneu

Unsane
Screenshot
U trileru Unsane pratimo Claire Foy koja završi kao pacijent psihijatrijske bolnice. Steven Soderbergh snimio je cijeli film iPhoneom i rekao da je ovo budućnost filma

Slavni redatelj Steven Soderbergh odlučio je svoj novi film Unsane, u kojem glavnu ulogu tumači Claire Foy, snimiti isključivo iPhoneom, za što kaže da je budućnost, a u utorak su objavili i prvu najavu koja otkriva priču ovog trilera.

Soderbergh je prošlog tjedna na festivalu u Berlinu rekao kako je na ovaj film gledao kao na potencijalno najveće oslobađajuće iskustvo koje je imao kao filmaš.

- Mislim da je ovo budućnost. Onaj tko ide gledati film, a da ne zna pozadinu o njegovoj produkciji, neće znati da smo sve snimili telefonom - rekao je Soderbergh. Na pitanje hoće li nastaviti s ovom praksom, govorio je o prednostima telefona i istaknuo da ljudi zaboravljaju da je ovo 4K snimka u kojoj je uživao na kino platnu. 

U samom filmu lik Claire Foy protiv svoje volje završi u psihijatrijskoj bolnici, iako je ona bila ta koja je uvjerena da je netko prati. Morat ćemo čekati izlazak filma u ožujku kako bi otkrili ima li stvarno psihičkih problema ili je žrtva neke zavjere.

Inače, film Tangerine iz 2015. godine prvi je snimljen iPhoneom, a i dijelovi Florida Projecta  koji je dobio nominaciju za Oscara su snimljeni iPhoneom 6S.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.