Tehno
2587 prikaza

(VIDEO) Ako imate tri sata vremena, pogledajte kako je Titanic potonuo

Titanic
Wikipedia
Na YouTubeu je objavljen video koji u stvarnom vremenu prati potonuće Titanica, a pogledalo ga je već više od 3 milijuna korisnika

Potonuće Titanica jedna je od najpoznatijih pomorskih nesreća koje je dosad zaživjela u gotovo svakom mogućem mediju, a vjerojatno je najpoznatiji film Jamesa Camerona koji traje više od tri sata - što je duže od vremena koje je trebalo brodu da potone u stvarnosti.

Ovih dana na YouTubeu je objavljen video koji traje dva sata i 40 minuta i u stvarnom vremenu prati trenutke od udara u ledenu santu do potonuća cijelog broda uz dramatične trenutke koji su obilježili tragediju u kojoj je poginulo više od 1500 ljudi. 

No sam video je povezan s igrom Titanic Honor and Glory koja je u izradi. Tijekom tih gotovo tri sata možemo tako pratiti trenutke u kojima je posada spustila čamce za spašavanje (kojih nije bilo dovoljno), lansiranje signalnih raketa, pucanje trupa i nestanak broda u ledenom Atlantiku. Ono što sama animacija zorno prikazuje je osjećaj klaustrofobije i izoliranosti koji su vjerojatno dijelili svi putnici u toj ledenoj noći 1912. godine. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.