Tehno
64 prikaza

(VIDEO) Zuckerberg 2005. nije ni sanjao milijarde koje danas ima

Mark Zuckerberg
Press Association/PIXSELL
Snimka je nastala 2005. godine, kada je Zuckerberg imao 21 godinu, a na Facebooku je bilo prijavljeno tek 3 milijuna korisnika

Neki od vas vjerojatno su čuli o ranim danima Facebooka - startup kulturi, opuštenoj atmosferi i direktoru koji se rijetko pojavljivao u uredu prije 11 sati. Pogled u te rane dane ponovno je izronio u obliku snimke nastale prije 11 godina. 

Video snimka prikazuje Marka Zuckerberga, koji je u vrijeme nastajanja snimke imao 21 godinu, kako u opuštenoj atmosferi govori o planovima za budućnost Facebooka. Ova društvena mreža je tada bila tek kratko poznata, a imala je samo 3 milijuna korisnika, što je neusporedivo s današnjih 1,6 milijardi. 

Zuckerberg je tada imao potpuno drugačiju viziju Facebooka. Umjesto dronova, umjetne inteligencije i virtualne stvarnosti, projekata na koje se Facebook sada fokusira, Zuckerberg je pričao o "online alatu za pomoć studentima" te je napomenuo kako nije nužno da Facebook izraste u nešto više od toga.

Čini se da ni sam Zuckerberg nije planirao ovakav rast Facebooka koji je danas najpopularnija društvena platforma. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.