Tehno
144 prikaza

Wozniak: "Silicijskoj dolini danas je samo novac na pameti"

Steve Wozniak
DPA/PIXSELL
Suosnivač Applea zamjera današnjoj generaciji da su previše usredotočeni na novac. U nedavnom intervjuu otkrio je kako je Silicijska dolina u njegovo vrijeme bila drugačije mjesto

Steve Wozniak, jedan od osnivača Applea, kompanije koja je nedavno proslavila svoj 40. rođendan, u nedavnom je intervjuu za Mashable progovorio o svojim počecima u Silicijskoj dolini. 

Prisjetio se kako se tijekom njegovog djetinjstva Silicijska dolina nije tako zvala već je nosila naziv Santa Clara Valley, a umjesto ogromnih tvornica ondje su se nalazili voćnjaci. No, nije to najveća promjena koja se dogodila u Silicijskoj dolini u proteklih nekoliko desetljeća. Ona je postala novi američki san. Ondje se ispunjavaju snovi, sve što vam treba je dobra ideja. Ipak, Wozniak upozorava da su se sada promijenili i motivi mladih koji dolaze ondje u potrazi za uspjehom.

- Mislim da je novac koji se ondje okreće privukao drugačiji profil ljudi koji na tehnologiju gledaju isključivo kao izvor zarade. Pomisle: Možda bih mogao započeti neki startup i zaraditi hrpu novaca! - objasnio je Wozniak. 

Istaknuo je kako je prije 4 desetljeća on imao drugi cilj. Prvo Apple računalo nije napravio jer se nadao zaradi, želio je pridonijeti razvoju i napretku tehnologije. 

- Pogledajte kompanije koje su osnovale osobe koje nisu završile fakultet. Bill Gates, ili tvrtke poput Googlea i Facebooka. Te tvrtke su danas uspješne i uzor mladima diljem svijeta. Svima je na umu kako se što brže obogatiti - zaključio je Wozniak.

Prisjetio se slavne garaže u kojoj su on i Jobs započeli tehnološku revoluciju za koju kaže da je bila logičan izbor jer su bili skromni i nisu imali novca. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.