Top News
1796 prikaza

Alojz zeznuo Plenkija: Tomašević ne da ostavku

Alojz Tomašević
Robert Anić/PIXSELL
Iako je Plenković inzistirao da Tomašević radi optužbi za obiteljsko nasilje ode s mjesta župana, ovaj je radije privremeno napustio HDZ i zadržao fotelju

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević odbio je dati ostavku na to mjesto, usprkos ultimatuma premijera Andreja Plenkovića. Umjesto toga Tomašević, koji je u žižu javnosti došao radi obiteljskog nasilja, odlučio je istupiti iz stanke HDZ, ostati na mjestu župana, a kada se protiv njega obustavi sudski postupak, nakon čega će se - vratiti u redove HDZ-a.

'Svjestan sam da je moja obiteljska situacija, u kojoj sam se našao, dovela do toga da je postala veliko opterećenje kako za mene, tako i za Hrvatsku demokratsku zajednicu.Hrvatska demokratska zajednica je moja jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutno, provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit kako Domovine Hrvatske tako i moje Požeško – slavonske županije.

Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović Sretna nova Top News Vlada mu se i bez oporbe raspada, što tek slijedi u 2018.?

Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, gdje sam stekao velikoj broj prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujem se stanovnicima Požeško – slavonske županije i svim glasačima koji su me izabrali na ovu časnu dužnost župana koju obnašam i koju ću obnašati u narednom periodu u vašem interesu, sve dok mi vi budete davali potporu.

Zbog prethodno navedenoga, a ne želeći biti nikakav „uteg oko vrata“ mojoj stranci Hrvatskoj demokratskoj zajednici, danas ću podnijeti zahtjev mome temeljnom ogranku za istupanje iz stranke, dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv mene, a sa namjerom i željom povratka u moju jedinu stranku Hrvatsku demokratsku zajednicu', naveo je, između ostalog, Alojz Tomašević u svojem priopćenju.

Darko Milinović Milinović u napadu Top News Lički Putin: Branio Račana, ali Plenki mu je 'trn u oku'

Alojza Tomaševića za zlostavljanje je optužila njegov supruga Mara Tomašević, koja je Jutarnjem listu detaljno ispričala svoju stranu priče.

'Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: ‘Je l' te to ona zove?’ Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće. Nakon što sam se pribrala, obukla sam se, sišla dolje i rekla mu da idem na policiju, na što je on opsovao i rekao: ‘Idi!',", ispričala je Mara koja je potom pisala premijeru Plenkoviću koji na optužbe nije reagirao.

'Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti kako ne bi imao problema jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada kad je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana. Nisam dobila nikakav odgovor. Sada se u meni nešto prelomilo i ne želim više skrivati ono što znaju svi u Požegi, rekla je županova supruga koja nije htjela odustati od iznošenja svoje priče u javnost. Napomenula je i kako se više ne boji jer ju suprug 'još jedino može ubiti'.

Alojz Tomašević Obiteljsko nasilje Top News Plenkijev zlostavljač bezbrižan - čuvaju ga HDZ drugovi

Novinar Express Ivan Pandžić već je pisao o tome kako je slučaj obiteljskog zlostavljanja razmontirao HDZ-ovsku utvrdu u toje regiji, koju je upravo zato i sam Plenković dugo ignorirao. U tom sistemu neokrunjeni vladari županije bili su HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić, poznat i kao čovjek koji je novinaru Dragi Hedlu nudio mitu u zamjenu za neobjavljivanje priče, te upravo Alojz Tomašević.

Zastupnik SDP-a Zdravko Ronko rekao je kako je javna tajna da Tomašević mlati suprugu, no niti on niti njegovi kolege iz stranke koji su se u Požegi borili za glasove protiv Tomaševića i Lucića, niakda tako nešto nisu prijavili policiji.

Iz HDZ-a se neslužbeno moglo čuti i kako je Tomaševiću ponuđen i pronalazak novog posla ukoliko pristane odstupiti s pozicije župana. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 03:45 10.Siječanj 2018.

    Nosferatu