Top News
15784 prikaza

'Američka turneja' kruna serije Kolindinih gafova

Kolinda Grabar Kitarović
boris šćitar - Pixsell
Obećala je smanjiti Ured za dvije trećine, jednako toliko smanjiti troškove i preseliti ga u Visoku. Jamčila je da će se voziti tramvajem, biti bliska običnom čovjeku...

Predsjednica je “američkom turnejom” okrunila dugu seriju lapsusa, gafova, komunikacijskih i političkih akrobacija...

Obećala je smanjiti Ured za dvije trećine, jednako toliko smanjiti troškove i preseliti ga u Visoku. Jamčila je da će se voziti tramvajem, biti bliska običnom čovjeku.

U euforiji pobjede rekla je da će Hrvatsku uvrstiti među najrazvijenije zemlje Europske unije i svijeta. Obećala je otvoriti Ured za mlade. Dokinuti ideološke podjele i razviti zajedništvo. Nakon pobjede otišla je u šator u Savskoj 66, gdje je obećala Ustavni zakon o pravima branitelja.

"Od srca vam želim puno zdravlja i sve najbolje u novoj godini, da se izborite za svoja prava, da svi zajedno ‘proguramo’ Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i izborimo se da branitelji konačno dobiju ono što zaslužuju", rekla je predsjednica.

Sljedeće nove godine predsjednica provodi u Americi, a na pitanje Branke Slavice s kim je ovaj put razgovarala, može li reći imena, odgovorila je:

"Pa naravno, niz članova Kongresa, niz članova Kongresa u smislu administracije koja je republikanska, ali isto tako i demokratska jer, naravno, mi želimo raditi u smislu da vodimo politiku s novom Trumpovom administracijom, ali isto tako vodimo politiku, isto tako i s ljudima koji će biti tu, bez obzira na to koje su, da li su, demokratske ili republikanske provenijencije."

Tajila ugovor s NATO savezom

Kolinda Grabar Kitarović imala je ugovor s NATO savezom tijekom kampanje za predsjednicu Hrvatske. Htjela je biti sigurna da će je dočekati stari posao ako izgubi od Josipovića. To je malo tajila, ali su do informacije došli novinari.

Čim pobijedim, selim se u Visoku

Preselit ću rezidenciju, i to u Visoku ulicu, gdje sam i počela raditi 1993. godine. To je sasvim primjerena lokacija, a ne koristi se i zjapi prazna. Pantovčak ću otvoriti za građane, za osobe s invaliditetom, djecu s poteškoćama u razvoju ili sličnu namjenu.

Ne, selim samo Josipa Broza...

Iz Ureda je kratko nakon dolaska iselila bistu Josipa Broza Tita. Značajno je smanjila broj slika Ede Murtića, slikara ljevičarske reputacije, mada je bio proljećar. Ivo Josipović je otkrio da je on jedini predsjednik koji u Uredu nema svoj portret u ulju, što je tradicija Pantovčaka.

Istraga zbog srpske čokolade

”Mi smo već napravili istragu što se dogodilo. Nažalost, jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara pakirala je tu košaru. Međutim, razgovarali smo s našim djelatnicima i napravili istragu”.

‘U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje. Ispričat ćemo se roditeljima’
Čokolinda, prosinac 2016.

Donalda Trumpa jako podcjenjuju

Mislim da se Trumpa podcjenjuje kad je riječ o vanjskoj politici, a Hrvatska ima jako puno prostora da kao saveznica SAD-a napravi puno.

“Kabinet za mlade u okviru Savjetničkog vijeća nije ustrojen, iako je to bilo obećano mladima”
Priznanje Ureda iz studenog 2016.

Evo me, a gdje je Jakovina

U lipnju 2015. godine nenajavljeno je upala u Ministarstvo poljoprivrede Tihomira Jakovine s prosvjednicima. Ministar ju je primio.

Mi smo mala zemlja, ali smo velika zemlja

Iz SAD-a je poručila kako “ne smijemo kao mala zemlja čekati da nam netko nametne agendu”. Po povratku je rekla da joj “smeta kad kažu da je Hrvatska mala država, jer to nije ni geografski ni po potencijalima”.

Kanada baš nema resursa, ali ide im

Kanada je, bez obzira na nedostatak prirodnih resursa, stvorila uvjete za ostanak svojih i dolazak mladih iz cijeloga svijeta, rekla je tijekom posjeta toj zemlji i izazvala podsmijeh.

“Moj ured je naručio četiri tone ribe? Kakve ribe? Lososa? Ne znam stvarno...”
U prosincu 2016. ovo ju je pitanje jako zbunilo

S travnjaka do liderstva

U SAD je, tijekom novogodišnjih praznika, otišla kako bi omogućila Hrvatskoj “sudjelovanje u kreiranju američke vanjske politike”. Dodala je da bi Hrvatska trebala biti lider. Te je izjave davala ispred ograde Bijele kuće, na prostoru po kojemu se šeću turisti. Senator Marco Rubio na Twitteru je objavio slikicu s predsjednicom.

Ući ćemo u najrazvijenije zemlje Europe i svijeta

Ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta, to vam obećajem. Dosta je bilo podjela! Dragi moji hrvatski građani, idemo zajedno. Idemo Hrvatsku odvesti u blagostanje!

“Varaždin je bio u vrijeme Banovine Hrvatske glavni grad i na simboličan način to vraćamo danas”
Izjava iz prosinca 2016. godine

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Casper
  Casper 06:14 16.Siječanj 2017.

  Vidimo da su neke krmače ipak preživjele Božić i Nogu godinu a da nisu završile s jabukom u ustima na stolu.

 • Dosta 18:08 15.Siječanj 2017.

  Postoji veliki broj ovisnosti.Predsjednice udarite šakom o stol i hrabro priznajte da niste dorasli za Predsjednicu svih Hrvata.