Top News
186 prikaza

Apel Kurda: "Napadaju nas, pomozite nam!"

Dyiarbakir
Facebook
Našem reporteru Robertu Valdecu javilo se nekoliko prijatelja iz grada Diyarbakira, neformalnog glavnog grada Kurda u Turskoj, gdje su u tijeku napadi turske vojske

"Dijelite koliko možete, jer nitko ne želi u medijima govoriti o ovom! Turska vojska sve žešće napada Diyarbakir, neformalni glavni grad Kurda u Turskoj", dramatični je apel prijatelja našeg reportera Roberta Valdeca koji živi u Diyarbakiru. Prema njegovim riječima, turske snage svim sredstvima napadaju grad, a riskirajući svoje živote snimili su napade mobitelima.

Upravo sam prije petnaestak minuta razgovarao s prijateljem, piše Robert Valdec, koji je uz njegovu dozvolu njihov razgovor objavio na svom profilu na Facebooku.

Valdecovi prijatelji tako javljaju da turska strana dovozi još tenkova i oklopnih vozila, te da će uništiti cijeli grad. Za napade koji se događaju okrivljuju turskog predsjednika Erdogana kojeg prozivaju kako cijeli svijet ucjenjuje s migrantima, koji su mu, svjedoče prijatelji iz Diyarbakira, trenutno najjača karta.

"Migranti su njegove karte u rukama moj prijatelju. Taj dio grada Baglar je srce Diyarbakira. Gotovo 60 posto ljudi živi u njemu i okolici. Sve ulice vode u njega ili kroz njega, sjećaš se, vozili smo se samo prije par mjeseci tamo. Večerali u restoranu… Bit će to teška urbana bitka između naših i Erdoganovih u samom centru. Još razaranja i još veća humanitarna kriza su na pomolu. No možda je ovo početak i ‘Kurdskog proljeća’? Baglar izravno i neizravno utječe na živote skoro 800 000 ljudi. Bojim se da nam Erdogan sprema veliki masakr", ispričao je Valdecu.

Kako javlja Reuters, tenzije u tom dijelu Turske su narasle nakon novih bombaških napada u Ankari u nedjelju. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.