Top News
2930 prikaza

Beru muče nečiste misli: Sabotira li me to Milanović?

Davor Bernardić
Sandra Šimunović/Pixsell
On se čini sve jačim unatoč frontalnim napadima pučista, a stranka tone sve dublje i dublje

Frcaju iskre, padaju bombe, ali je Davor Bernardić postojan kano klisurina iz teksta one himne i one države koja više ne postoji. Sad je na redu teška Berina osveta pa tako, nažalost, ispada da su pučisti, zapravo, ojačali tipa koji je, doslovno, standard za sve ispodprosječno u hrvatskoj politici, a valjda i šire. Kako doznaje politički tjednik Express, prvi na Bernardićevu ciljniku je Siniša Hajdaš - Dončić, bivši ministar prometa u vladi Zorana Milanovića.

Obersnel i Bernardić Vojko Obersnel Top News "Bero bi se kandidirao za predsjednika svemira da može"

Siniša Hajdaš - Dončić je, bez sumnje, predvodnik puča protiv šefa SDP-a te čovjek s relativno najviše operativnih znanja i sposobnosti. Ali bez neke sreće i s malim deficitom hrabrosti u tajmingu. Iako ima uporište u svojoj županiji, teško da će se Hajdaš spasiti smjene s mjesta potpredsjednika Sabora.

Davor Bernardić i ekipa to mu hitno spremaju, s time da će na njegovo mjesto instalirati svoju saveznicu i poslušnicu, gospođu Romanu Jerković. Ona, kako se čuje iz SDP-a, ionako ne podnosi Sinišu Hajdaša - Dončića, pa joj to i tako neće predstavljati neki moralni problem.

Pismo kojim se traži odlazak potpisalo je 90 istaknutih dužnosnika SDP-a, od saborskih zastupnika pa do čelnika gradova i općina. Od njih su čak 23 saborska zastupnika, na čelu s Peđom Grbinom, Sinišom Hajdašem - Dončićem, Mihaelom Zmajlovićem, Bojanom Glavaševićem... Sve oko tog famoznog pisma i reakcija u SDP-u jezgrovito je opisao Vojko Obersnel u intervjuu za Express. Citiramo ga u cijelosti:

Obersnel i Bernardić | Author: Goran Kovačić/ PIXSELL Goran Kovačić/ PIXSELL

"Prvenstveno želim razjasniti situaciju oko pisma. Ono nije bilo namijenjeno javnosti, nego je to trebala biti drugarska i kolegijalna poruka Davoru Bernardiću da shvati kako ovako dalje više ne može. Na posljednjoj konvenciji na neki način kupljen je mir kako bi se njemu i ostatku vodstva stranke pružila prilika da pokrenu stranku s mrtve točke. Nažalost, ništa se nije dogodilo i to pismo je kolegijalni poziv prema Davoru da razmisli o onome što radi i da se sam povuče s mjesta predsjednika stranke. Nažalost, pismo je procurilo u javnost. Ako se Davor Bernardić ne povuče, bez potpore Predsjedništva i Glavnog odbora teško da ga se može razriješiti dužnosti. Bojim se da će u tom slučaju rejting SDP-a i dalje padati, odnosno da će SDP i dalje gubiti birače".

Istodobno se pojavila informacija kako će se Davor Bernardić u listopadu ove godine povući s mjesta šefa stranke. No nema stvarne potvrde te vijesti i ona se više shvaća kao spin koji bi trebao smiriti horde nezadovoljnika u SDP-u.

Ali Davora Bernardića proganja još jedna misao - kako je moguće da iza svega stoji Zoran Milanović i daljinskim upravljačem vodi pučiste protiv njega. Misao je uglavnom Berina, ali je dijelom potaknuta od njegovih pobočnika koji su u gorim odnosima sa Zoranom Milanovićem od sadašnjeg šefa stranke.

Davor Bernardić Što je babi milo... Top News "Isus je uskrsnuo s 33, a ja ću s 33 biti premijer!"

Zaista, Davor Bernardić je godinama uživao neobjašnjivu naklonost Zorana Milanovića. Ne može se reći da Milanović nije vidio Bernardićeve nesposobnosti, ali iz nekog razloga nije smaknuo aparatčika na čelu gradske organizacije SDP-a. Istina, nije mu dopustio ni da se kandidira za gradonačelnika, nego je u to gurnuo dr. Ostojića, koji je dobio podršku građana u postotku o kojem danas mogu samo sanjati uglednici stranke. Pa čak i sam Rajko Ostojić.

Uz povratak Zorana Milanovića u politiku povezuje se i priča o formiranju nove lijeve stranke pod radnim imenom Stranka akcije i demokracije (SAD). Disidenti iz SDP-a bi činili jezgro te organizacije. A teza se dalje nastavlja informacijom kako bi to bila odskočna daska za preuzimanje SDP-a nakon što ga Davor Bernardić svojim postupcima zakuca na dno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.