Top News
308 prikaza

BiH: Laž je da nam je Haag dostavio dokumentaciju protiv Gotovine!

Ante Gotovina
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Informacije o navodnom pokretanju optužnice protiv Gotovine prve su objavile srpske Večernje novosti

Nakon što se u regijom proširila vijest srpskih Večernjih novosti o tome kako je u Tužilaštvo BiH iz Haškog tribunala stigla dokumentacija o hrvatskom generalu Anti Gotovini i još jednom hrvatskom zapovjedniku, kojima su na teret stavljeni ratni zločini u okolici Livna, reagiralo je i samo Tužilaštvo BiH.

"Povodom pisanja pojedinih medija te novinarskih upita, želimo istaći slijedeće:

U Tužiteljstvu BiH, u 2016. godini, nije zaprimljena nikakava prijava niti predmet iz Haškog tribunala, koja se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen Ante Gotovina.

Tužiteljstvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave, a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvješća MUP-a RS, iz 2006. godine.

Iznošenje neistina predstavlja samo je jedan u nizu intenzivnih političkih pritisaka pod kojima se nalazi Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj u posljednja dva mjeseca i potvrđuje smišljenu kampanju sa ciljem destabilizacije institucije Tužiteljstva BiH, te odnosa unutar BiH, kao i odnosa u susjedstvu (Srbija i Hrvatska), a na koje kontinuirano upozoravamo u posljednje vrijeme, a sve u svrhu predizborne kampanje i drugih skrivenih ciljeva.

Tužiteljstvo BiH nastavit će graditi dobrosusjedske odnose sa tužiteljstvima Srbije i Hrvatske i nećemo dozvoliti da bilo ko plasiranjem neistina poremeti te odnose", zaključuju iz Tužiteljstva BiH.

Gotovinu je krajem 2012. godine Haški sud oslobodio optužnice za zločine u "Oluji", nakon što je žalbeno vijeće ukinulo prvostupanjsku presudu, kojom je bio osuđen na 24 godine zatvora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.