Top News
475 prikaza

Ćiro: "Mislio sam da me Bosanci vole, ne idem više tamo!"

Milan Bandić i Ćiro Blažević
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Potvrdio je kako su u Bandićevoj koaliciji čak platili autobuse ne bi li što više potencijalnih glasača doveli na birališta i tako osigurali potporu svojim kandidatima s liste za dijasporu

Političke ambicije proslavljenog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića neslavno su pokopane na proteklim izborima za Hrvatski sabor a on sam je takav ishod ocijenio kao tešku blamažu, dodajući tomu duboko razočaranje u birače iz Bosne i Hercegovine čijim se glasovima nadao.

"Naprosto sam se izblamirao. Razočarao sam se u BiH i Bosance. Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te niko ne 'zarezuje'", kazao je Blažević, kako ga u utorak citira "Avazov" portal.

Blažević je na proteklim parlamentarnim izborima bio nositeljem liste Milana Bandića za XI. izbornu jedinicu, no nije bio ni bizu ulasku u saborske klupe jer je njegovo ime zaokružilo tek 259 glasača.

Blaževiću je teško povjerovati da ga kao osobu s političkim ambicijama u BiH u kojoj je rođen i u kojoj je uvijek bio popularan gotovo nitko ne uzima ozbiljno. 

"I ovo je trebalo doživjeti da bi čovjek dobio potvrdu nečega pa makar bilo i negativno", kazao je Blažević.

Potvrdio je kako su u Bandićevoj koaliciji čak platili autobuse ne bi li što više potencijalnih glasača doveli na birališta i tako osigurali potporu svojim kandidatima s liste za dijasporu no ni to nije imalo nikakva učinka.

"Jako sam se razočarao. Ali šta ćeš. Šta je tu je. Nemam namjeru ići više u politiku i izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH. Razočarao sam se jako i shvatio sam da sam radio iluzije. Bosna mi je uzvratila tako kako mi je uzvratila, pa i Sarajevo i Mostar... Ali, u mom Sarajevu da nisam ništa dobio glasova, pa to je katastrofa. Ne mogu se pomiriti s tim", kazao je razočarani Blažević.

Drugi kandidat s Bandićeve liste za dijasporu Marijo Pejić dobio je tek 37 glasova.

Kao kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova u dijaspori, novim je saborskim zastupnikom postao bivši general i nekadašnji HDZ-ovac Željko Glasnović koji je na izbore izašao s neovisnom listom.

Od tri mandata koliko ih nosi XI. izborna jedinica - dijaspora, druga dva mandata osvojio je HDZ te će u devetom sazivu Hrvatskog sabora biti Božo Ljubić i Željko Raguž.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.