Top News
189 prikaza

David Cameron dao ostavku nakon odluke o izlasku iz EU

Cameron daje ostavku
Reuters/Pixsell
U svom obraćanju javnosti Cameron je dao ostavku te će do listopada napustiti mjesto premijera, a pregovore o izlasku Velike Britanije iz EU će voditi netko drugi

 Nakon što je jučer Velika Britanija postala prva zemlja koja je referendumom izglasala izlazak iz EU. premijer David Cameron podnio je ostavku na svoje mjesto. Već jučer su zagovornici ostanka Velike Britanije u EU to i tražili od nje.
I izravnom obraćanju jutros, Cameron je dao ostavku kako je i najavio.

- Naša je zemlja značajno sudjelovala u ogromnoj demokratskoj vježbi i svi su ljudi imali priliku da se izjasne. Nema sumnje oko rezultata referenduma. Ja ću uvjeriti ulagače i investitore kako je naša ekonomija fundamentalno jaka te neće biti trenutnih promjena, a u pregovore o izlasku treba uključiti Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku.
Ponosan sam na to što sam napravio kao premijer i referendum nije bio o meni. Učinit ću sve za "stabilnost broda", no novi premijer će pokrenuti postupak o pregovorima za izlazak - rekao je Cameron. 

U videu pogledajte kako Sky News uživo izvještava o posljedicama izlaska Velike Britanije iz EU:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.