Top News Izbori u Americi
2144 prikaza

FBI čuva pravu "bombu" o Trumpu i Rusiji

Donald Trump
Press Association/PIXSELL
Nakon što su nedavno objavili da su otkrili nove e-mailove povezani s Clintonicom, FBI se našao pod povećalom javnosti

FBI je ponovno obratio pažnju javnosti objavom da su pronašli nove e-mailove povezane s Hillary Clinton i njenim korištenjem privatnog servera za komunikaciju. Međutim, čelnik Demokratske stranke u američkom Senatu upozorio je da FBI navodno prešućuje eksplozivne informacije koje povezuju Donalda Trumpa s ruskim vlastima.

Senator Harry Reid optužio je FBI da imaju različite kriterije kada je riječ o javnoj objavi informacija o predsjedničkim kandidatima na izborima koji će se održati za tjedan dana.

Obavijest parlamentu

Pravo iznenađenje bila je objava da je ravnatelj FBI-a James Comey obavijestio američki parlament da su pronašli neke e-mailove na računalu kojeg su zajednički koristili Huma Abedin i njen, uskoro bivši, suprug Anthony Weiner

Abedin je inače godinama bliska suradnica i pomoćnica Hillary Clinton i očekuje se da će igrati bitnu ulogu u Bijeloj kući, osvoji li Clintonica izbore. 

Weiner je bivši parlamentarac iz New Yorka, a trenutačno je pod istragom zato što je navodno slao eksplicitne poruke jednoj 15-godišnjakinji iz Sjeverne Karoline. 

Možda bitno, možda nebitno

Comey je napisao da te novootkrivene poruke možda mogu biti relevantne za istragu o tome jesu li Clintonica ili njeni bliski suradnici pogrešno baratali tajnim podacima dok je ona bila ministrica vanjskih poslova. E-mailove nije slala ni primala sama Clintonica, rekao je jedan savezni dužnosnik upoznat s istragom, ali zbog viška opreza Comey je obavijestio Kongres.

Senator Reid otišao je korak dalje i rekao da postoji mogućnost da je Comey prekršio zakon. "Tijekom svih mojih razgovora s Vama i ostalim visokim dužnosnicima postalo je jasno da posjedujete eksplozivne informacije o bliskim vezama i koordinacijai Donalda Trumpa, njegovih savjetnika i ruskih vlasti. Javnost ima pravo znati te informacije", napisao je Reid, a prenosi Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.