Top News
821 prikaza

'G-đo Merkel, jeste li feministkinja?' - '... gulp ...'

Angela Merkel
screenshot/youtube
Na panelu ženskog G20 u Berlinu moderatorica je u nekoliko sekundi ljubazno "raskomadala" kancelarku

Ah, prokleti njemački mediji... Svi koji u Hrvatskoj imaju primjedbe na "bezobrazluk" hrvatskih novinara, na "širenje negativnog raspoloženja", trebali bi vidjeti što je u Berlinu na ženskom skupu G20 priuštila moderatorica, dakle ne čak niti novinarka, nego moderatorica, njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Usred rasprave Merkelice, Ivanke Trump i Christine Lagarde, moderatorica je pitala Angelu Merkel: "Gospođo Merkel, smatrate li se feministkinjom?"

Uslijedila je reakcija predsjednice najveće konzervativne stranke u Njemačkoj svih vremena koja se ne da ničim platiti. Doslovno je ostala bez riječi. Pa je to i potrajalo, čak 11 sekundi. Publika se stala smijati. Tek tad jedna od politički najmoćnijih osoba svijeta zaustila je: "Iskreno rečeno... ummm... htjela bih..." I opet je zapela. No, dobro. Na tom mjestu vidjelo se da se Merkel već pribire, pa nije ona od jučer, da već improvizira diplomatski odgovor.

Recep Tayyip Erdogan u šetnji tunelom ispod Bospora Ekonomix Do jučer bahati Erdogan Berlinu: Spasite mi ekonomiju!

A ipak, kad je opet krenula, još uvijek nije to bila ona žena koja suvereno maršira i kroz Bijelu kuću i kroz UN i kroz bruxelleske institucije: "Povijest feminizma je takva da u njoj ima dijelova koji se poklapaju s mojim stavovima, kao i onih koji se razlikuju. I ne bih se htjela kititi naslovom koji mi uopće ne pripada." Posebno druga rečenica bila je već do kraja promišljena, plod iskustva desetljeća politike na najvišim razinama svijeta.

Međutim, vražja moderatorica, glumeći nestašnu cvrkutavost, zabila joj je dodatni klin i nakon što se kancelarka na jedvite jade iščupala iz potpunog raspada pred auditorijem, pred kamerama. "Da li itko na ovom panelu sebe smatra feministkinjom?", pitala je. Bilo je to kompletno sranje... Naravno da su ruke digli svi, praktično i u publici. Merkel je očito bila poražena većinskim utjerivanjem demokracije i samo je uzdahnula u mikrofon: "Ah, da. Eto..."

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.