Top News
10692 prikaza

Gazdin Dream Team: Oni će spasiti Todorića

Ivica Todorić
Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
Slavni odvjetnički par Prodanović - Sloković tek je manji dio kadrovske slagalice koja će spasiti Ivicu Todorića

Nakon što smo nedavno doznali tko su odvjetnici Ivice Todorića, od pokretanja njegova bloga pitamo se tko stoji iza dobro osmišljenih i proračunatih napada na Vladu, izvanrednu upravu, dobavljače...

U lipnju je američki tim stručnjaka, navodno komunikacijskih, posjetio Todorića u Kulmerovim dvorima, piše Večernji list. Do Todorića ih je doveo Aljoša Roksandić, koji se i spominje u kuloarima kao jedan od PR stratega Ivice Todorića. Ali nagađa se i da je Todorić pravni aspekt, uz Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, pojačao odvjetničkom tvrtkom Wolf Theiss, inače poznatiju iz arbitražnog spora MOL-a i Ine. Nakon što je blog pokrenut, doznalo se i da ga je tehnički osposobio sin Ratka Mačeka, a počelo se nagađati da je i sam Maček, bivši glasnogovornik Ive Sanadera, dio nove Todorićeve ekipe. I Iva Balent, kći I. Todorića, sudjeluje s marketinškog aspekta u kampanji kao i još neka istaknuta domaća imena iz financijsko-revizorskog kruga.

Ivica Todorić Afera Agrokor Ekonomix Gazdine prijevare teške 2 milijarde eura izlaze na vidjelo

No, iza domaćih likova skrivaju se jaka inozemna imena – od komunikacijskih do odvjetničkih, koja su, nagađa se, i glavni kreatori Todorićeve strategije koja je, bez obzira na različite stavove o taktici, privukla nevjerojatnu pozornost. Ništa čudno, autor je ipak ime koje 30 godina privlači pozornost na poslovnoj sceni, a napad je usmjerio na iskrivljene činjenice i politiku koja se ionako stalno bori s nepovjerenjem naroda. Ekipa koju je Todorić okupio oko sebe zasigurno ima i visoku cijenu. Pa nije neobično pitanje, koje si mnogi postavljaju, o izvoru tog novca.

Pripremljene tekstove na blogu Todorić je imao tjednima unaprijed. Čekalo se zeleno svjetlo kada će ih aktivirati. Ne zna se zašto je odabrao trenutak da to bude tjedan dana prije najavljene objave revizorskih izvješća. Mnogi su pomislili da je riječ o panici, zbog otkrića rupa koje će izvješće pokazati. Nije isključeno, no objave na blogovima išle su dalje – u financijski, pravni i politički obračun. Uspio je i donekle stvoriti paniku i oprez pa je vjerojatno i on razlog prolongiranja objave revizorskih izvješća jer, pretpostavlja se da su revizori htjeli obaviti dodatne provjere prije potpisa, a znajući da je Todorić angažirao poznatog revizora koji će analizirati detaljno sve stavke.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.