Top News
230 prikaza

George Bush ima rješenje za obračun s Islamskom državom

George Bush
Ron Sachs/DPA/PIXSELL
Unatoč tome što je invaziju Iraka prozvao najvećom greškom u američkoj vojnoj povijesti, bivši predsjednik smatra da se određene probleme može riješiti samo na jedan način

George Bush vjeruje da se s trenutačnim problemima u zemlji može boriti samo na jedan način: čvrsto s obje noge na zemlji.

U intervjuu koji je dao za izraleske novine Israel HaYom, bivši predsjednik bio je pritisnut da oda svoje stavove o vanjskoj politici, tek nekoliko dana nakon što je objavljeno da kotira više od Baracka Obame.

Prije nego li je odao priznanje filmu 'Američki snajperist', Bush je pričao o izolaciji (čime je 'udarao' po Obami), te je citirao poznati primjer Drugog svjetskog rata: "Prema 'Amerika na prvom mjestu' politici, nije nas trebalo biti briga što se događalo u Europi. Kao rezultat toga, došlo je do groznih situacija".

A kad su ga upitali kako bi se odnosio prema Islamskoj državi, Bush je izjavio da ne želi kritizirati svoje nasljednike, ali da je čvrsto zauzeo poziciju 2003. i da će to učiniti i sad.

"Moj stav je da morate držati noge čvrsto na nogama. Kao što znate, ja sam donio tešku odluku. Velik broj ljudi u našoj zemlji govorio je da je nemoguće poraziti Al Qaedu - što je ista stvar kao i ISIS za mene. Rekli su da moramo izaći iz Iraka, ali ja sam odabrao suprotno - poslao sam 30.000 više vojnika, umjesto 30.000 manje.

Mislim da će povijest pokazati da je Al Qaeda u Iraku bila poražena. Pa ja biram da s obje noge stojim na zemlji. Vidjet ćemo hoće li se naša vlada ili ne prilagoditi toj zemlji", izjavio je Bush za Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.