Top News
545 prikaza

Gnjev u SDP-u zbog dvije žene: Izdale su stranku!

Skupština SDP-a
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Vesna Nađ i Tanja Dalić su unatoč upozorenjima iz stranke ostale na svojim pozicijama u ministarstvima u kojima su radile za vrijeme Milanovićeve vlade

Dvije žene iz SDP-a razljutile su Zorana Milanovića u jeku unutarstranačke kampanje za predsjednika SDP-a, ali ne zato što su odlučile podržati Komadinu, nego zato što su ostale na sadašnjim pozicijama u novoj Vladi.

Vesna Nađ, aktualna potpredsjednica SDP-a Zagreb, već nekoliko tjedana je, uslijed nemogućnosti pronalaska nasljednika ekspresno smijenjenog Crnoje, prva osoba Ministarstva branitelja iako su i njezinu glavu prosvjednici u Savskoj tražili više od 400 dana. 

Da Nađ vodi ministarstvo, Milanović je saznao tek u jednom intervjuu na radiju na kojem je gostovao kad mu je postavljeno to pitanje. Poslije se raspitivao zašto Nađ nije tražila svoje razriješenje, no odgovora nema. 

Kako doznajemo, Nađ je razljutila većinu SDP-a jer, s obzirom na to da je ona zaposlenik ministarstva, u slučaju ostavke na mjesto zamjenika ministra ne bi završila na ulici, nego bi joj, silom zakona, moralo biti ponuđeno staro radno mjesto.

"U početku je to bilo smiješno jer eto žena protiv koje je HDZ-ova braniteljska populacija prosvjedovala i tražila smjenu, a HDZ podržavao to, sad u njihovoj križaljci vodi taj resor. Također, Most je vlastitom nesposobnošću dobio tripartitnu vladu koju je kao zagovarao želeći SDP izbaciti iz igre. No sad kad se ta trakavica s izborom ministra oduljila i pokazala svu bijedu HDZ-a, Nađ je trebala odstupiti i pustiti ih da se koprcaju, no ona to nije. Naprotiv, omogućila je Crnojinim savjetnicima, dakle savjetnicima smijenjenog ministra, da svaki dan budu tamo i konstruiraju afere protiv Matića i Glavaševića, a da se potonjoj dvojici ona uopće ne javlja. Neshvatljivi su njezini postupci", kaže izvor iz vrha SDP-a.

Osim Nađ, Milanovića i vrh SDP-a razljutila je i Tanja Dalić, pomoćnica ministra rada koja je tamo dovedena u vrijeme Miranda Mrsića te je s njim blisko surađivala četiri godine. 

Dalić također nije tražila razriješenje s mjesta iako ju čeka sigurno radno mjesto savjetnice gradonačelnika Bandića. 

No ono što je razljutilo Iblerov trg je da je Dalić bila dio vrha ministarstva koji je u pratnji nove ministrice napao na posljednjem odboru za rad u Saboru prošlog ministra Mrsića iako mu je Dalić bila bliska suradnica.

Nakon toga na Ibleru se saznalo kako je Dalić odbila i mogućnost izbora za savjetnicu predsjednika Odbora za rad, što joj je Mrsić ponudio kao predsjednik Odbora, i to nekoliko dana prije napada na bivšeg ministra.

"Obje su bliske vrhu stranke, kandidiraju se uvijek za neke pozicije u Glavnom i gradskom odboru te onda izvode ovo? Neće to tako ići, nećemo to tolerirati", kaže bliski Milanovićev suradnik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.