Top News
1713 prikaza

"Gotovina se skrivao po otocima, nosio sam mu hranu"

Ante Gotovina
Goran Stanzl (PIXSELL)
U novom filmu Antuna Vrdoljaka doznat ćemo brojne detalje o životu generala Gotovine u bijegu

Željko Dilber, bliski prijatelj Ante Gotovine u razgovoru za Zadarski list otkrio je gdje se skrivao Ante Gotovina, te kako je cijelo vrijeme bio s njim u kontaktu.

"Istina je da sam jedini znao gdje je Ante i da radi njegove sigurnosti to nije znala ni njegova supruga. Kako je Dunja svo to vrijeme bila pod nadzorom, morali smo paziti da sastanak s obitelji ne bi otkrio Antin položaj, te sam ja jedini kontaktirao s njim. Što se tiče mjesta njegova skrivanja, evo prvi puta ću reći gdje se nalazio i kako sam odlazio tamo. Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate. Svaki put bih unajmio drugi brod i otišao do otoka na kojemu se Ante trenutno nalazio, odnoseći mu hranu i čistu odjeću. Skrivanje po ovim otocima trajalo je dva mjeseca, a onda je prešao granicu i sklonio se u inozemstvu", rekao je Dilber za Zadarski list.

Taj će dio biti detaljno obrađen u filmu Antuna Vrdoljaka o Anti Gotovini, odnosno detalji o njegovom životu u bijegu.

Osim toga, u filmu će se doznati i puno toga o ulozi tadašnje HDZ-ove Vlade koja je među ostalim i naredila uhićenje generala Gotovine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.