Top News
246 prikaza

H. Clinton pozlilo na obilježavanju 15. godišnjice 11. rujna

Hillary Clinton
Press Association/PIXSELL
Priopćila je da joj je pozlilo zbog vrućine, a bilo je 28 stupnjeva Celzija. Protivnici tvrde da je bolesna

Obilježavanje 15. obljetnice terorističkog napada na New York 11. rujna 2001. kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton otišla je bitno prije kraja svečane ceremonije. "Tajnica Clinton prisustvovala je svečanosti obilježavanja 11. rujna jutros samo sat i 30 minuta kako bi odala počast i sućut obiteljima poginulih", priopćio je njen glasnogovornik Nicholas Merrill na Twitteru, da bi malo poslije izbacio riječ "samo". "Tijekom svečanosti osjetila je znakove toplotnog udara, te je otišla do stana svoje kćeri, te joj je sada bolje", pojasnio je. I dok je dio medija poput Spiegela naveo da je Hillary Clinton podlegla "enormnoj vrućini",

Guardian je naveo da je u tom trenutku temperatura zraka bila 28 stupnjeva Celzija uz vlažnost od 46 posto, što se nipošto ne može nazvati "enormnom vrućinom". Osiguranje svečanosti Guardianovim je novinarima reklo i to da Clinton nije izgledala dobro. Agencije su potom izvještavale i o tome da je prošlo neuobičajeno puno vremena dok je stiglo službeno objašnjenje zbog čega je otišla s tako važne i osjetljive svečanosti kao što je komemoracija žrtvama napada avionima otprije 15 godina na nebodere "blizance" WTC-a na Manhattanu u New Yorku. Ovaj događaj nesumnjivo ide na ruku konzervativnim medijima u SAD-u, teoretičarima zavjere, FOX Newsu i svima koji već neko vrijeme špekuliraju sa zdravstvenim stanjem Hillary Clinton.

Tvrdilo se da boluje od Parinsonove bolesti, od epilepsije, od ozljeda mozga. Donald Trump, njen krajnje kontroverzni suparnik u predsjedničkoj utrci iz redova republikanaca, otvoreno je optuživao Clinton da joj "nedostaje i fizičke i psihičke izdržljivosti" za predsjedničku funkciju. I dok je kod Trumpa od početka jasno da tog ekstravagantnog i skandaloznog milijardera u SAD-u više ljudi ne podnosi nego što ga voli, od nekog vremena u toj kategoriji našla se i Hillary Clinton. Njenom skandalu s e-mailovima čini se da nema kraja, čak i s optužbama da je prikrivala dokaze. Tu su zatim i brojni sukobi interesa zaklade Clintonovih, iznosi koji su stizali s Wall Streeta

S mnogih strana je optužuju kao glavnog pokretača katastrofalnih vojnih intervencija SAD-a posljednjih godina, na čemu svoju kampanju gradi i Trump, tvrdeći da će ona, ako postane predsjednica, zaratiti s cijelim svijetom. Kao i Trumpa, danas više od pola Amerikanaca o njoj ima loše mišljenje. Drže da je "bezosjećajna" i "neiskrena". Zbog svega toga, nakon što je još relativno nedavno imala ogromnu prednost nad Trumpom, sada je u vodstvu ispred njega tek pukih dva posto prema posljednjim anketama. Dok je u igri za kanidata demokrata na predsjednikim izborima bio Bernie Sanders, on je pak Trumpa u anketama žestoko tukao.

Mnogi su tada upozoravali demokrate da, koliko god im se Sanders kao socijalistički orijentiran, i ne sviđao do kraja, da je on jedini kadar sa sigurnošću poraziti Trumpa na izborima. U međuvremenu je Sanders izgubio predizbore među demokratima, no prije nekoliko tjedana na vidjelo su izišli dokazi da su brojne strukture Demokratske stranke podrivale Sandersovu kampanju u korist Clinonice. Bila je riječ o podacima dobivenima hakiranjem servera Demokratske stranke, za što su mnogi diljem SAD-a, u pravilu sklonih Republikanskoj stranci, optužili Rusiju da je hakiranje djelo te zemlje. Osim što je to demantirala Moskva, to je oštro demantirao i šef WikiLeaksa Julien Assange. Kako god, sadašnji incident sa slabosti Hillary Clinton na temperaturi od samo 28 stupnjeva Celzija novi je udarac njenoj kampanji i vjetar u jedra Trumpu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.