Top News
3961 prikaza

HDZ-ov gradonačelnik novinaru lupao glavom o zid

Novinar Mladen Mirković, 034 Portal, nakon napada gradonačelnika Požege
1/2
Portal 034
Vedran Neferović kandidat za dožupana novinaru: "Jebem ti mater! Ubit ću i tebe i ostale!"

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege, napao je novinara 034 Portala Mladena Mirkovića uoči tiskovne konferencije u prostorijama grada na kojoj je dodijeljenopriznanje najboljoj medicinskoj sestri. "Gradonačelnik je Mladena pritsnuo uza zid, lupio mu glavom o zid nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice. Gradske zaposlenice su gradonačelniku vikale da to ne čini", priopćila je redakcija.

"Pozvao me je u ured, a onda za nama zatvorio vrata i stao me ispitivati tko je na našem portalu pisao neki tekst. Ja taj tekst nisam pisao, to sam mu i rekao, ali on me je odmah uhvatio za prsa, nabio mi glavu u zid i krenuo udarati. Udarao me rukama, šutirao nogama i urlao: 'Jebem ti mater, ubit ću i tebe i ostale!'", opisao je novinar Mirković.

Zamjenica glavnog urednika portala Mateja Barukčić rekla je za kolegu da je izrazito neagresivna osoba. "Rekla bih čak da je flegmatičan. Uostalom, Mirković ima 26 godina, ima samo 55 ili 60 kilograma, dok gradonačelnik ima stotinjak. Nakon napada odvezla ga je Hitna pomoć, došla je i policija", kazala nam je Barukčić.

Tomislav Karamarko, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović Okreću mu leđa Top News Tomina ekipa u Saboru: Zakucat će Plenkija na dno

Gradonačelnik im, kaže, nikad ranije nije prijetio, ali je vrijeđao portal kao "smećarski" i spominjao njihove "političke dobrotvore". Portal je, inače, specifičan u tom kraju po tome što je jedini koji se ni u jednom dijelu ne financira iz Grada Požege, nego od marketinga i svog vlasnika.

Gradonačelnik Mirković inače je član HDZ-a, na sadašnju funkciju izabran je kao kandidat HDZ-a i HSP-a, a Nacional je u veljači pisao da se u stranci tada vodila bitka oko toga tko će biti sljedeći kandidat HDZ-a za gradonačelnika. Navodile su se dvije struje; jedna oko saborskog zastupnika Franje Lucića i druga oko 44-godišnjeg Neferovića.

Na kraju je pala odluka da kandidat HDZ-a za gradonačelnika bude Darko Puljašić, a da Neferović bude kandidat za zamjenika župana Požeško-slavonske županije. Lokalni izbori u Republici Hrvatskoj na programu su za samo nekoliko dana, 21. svibnja, i očito su posebno lokalni političari sve nervozniji. Nakon napada na očevid je izašla policija.

HND je priopćio da najoštrije osuđuje današnji brutalni fizički napad i prijetnje smrću koje je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uputio novinaru lokalnog internetskog portala 034portal.hr Mladenu Mirkoviću, te zahtijeva da policija hitno i temeljito istraži sve činjenice vezane uz ovaj događaj. Sad se očekuje i očitovanje HDZ-a.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.