Top News
9029 prikaza

HNS-u dosta SDP-a: Izgubljeni su, s njima ne na izbore

HNS na sabor nije pozvao koalicijskog partnera, Ivan Vrdoljak želi preuzeti poziciju SDP-a

Iz SDP-a nam nitko ne došao na izborni sabor ne zato što oni to nisu željeli nego zato što nismo nikog zvali, kazao je za Express jedan od najbližih suradnika iz vrha HNS-a komentirajući medijske napise o tome da je SDP odbio poslati izaslanika na izborni sabor njihove stranke.

"Zaista ne znam odakle takva konstrukcija. Možda i iz SDP-a, jer mi smo od gostiju pozvali isključivo predsjednika IDS-a Borisa Miletića, župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa i župana osječko-baranjskog Vladimira Šišljagića kao nezavisne političare", dodao je naš sugovornik. A u ovom potezu krije se dugoročni plan središnjice HNS-a.

Naime, osoba iz samog vrha stranke ispričala nam je kako su se oni već okrenuli pripremi za parlamentarne izbore. Zato su na svoj izborni sabor ciljano zvali samo navedene goste jer s njima planiraju dogovoriti dugoročno savezništvo. "U Istri imamo strateško partnerstvo i logično je da oni budu naš prvi izbor za partnere na parlamentarnim izborima, za koje vjerujemo da će biti vrlo brzo", kazao je sugovornik iz vrha HNS-a, koji tvrdi kako tad planiraju ići pred birače bez SDP-a.

Davor Bernardić Impotentni Top News Bravo Bero! Od SDP-a si učinio mačkicu za šutiranje

"SDP je totalno pogubljen i gubi urbani identitet jer u svim većim gradovima mi smo ili politički suparnici ili oni podržavaju naše kandidate. To je prilika i prostor koji moramo iskoristiti i još jače isprofilirati naše ljude i politike, a ne dopustiti SDP-u da, kaskajući za nama, verbalnom agresijom, koju predvodi Rajko Ostojić, koristi u umanjivanju našeg jačanja", govori nam osoba iz vrha stranke bliska Vrdoljaku. Eventualna preslagivanja u Vladi, tvrde, ne dolaze ni kao ideja u obzir.

Upravo to im zamjeraju u SDP-u. Druga dva sugovornika, obojica članovi predsjedništva stranke, složni su da se HNS prema njima ponio nepošteno. "Oni su nas iskoristili u planu za jačanje u Hrvatskoj, natjerali nas da im podržimo neke kandidate, a naše u drugim većim gradovima nisu nego im šalju suparnike koji ih napadaju. Na kraju ispada da je HSS s Beljakom kvalitetniji i lojalniji partner", ispričao nam je sugovornik iz predsjedništva SDP-a.

U toj su stranci fokusirani na lokalne izbore i malo su nezadovoljni kampanjom Anke Mrak Taritaš u Zagrebu. "Nestala je, uljuljkala se i nema je nigdje. Mora se probuditi jer, koliko god joj mi pomažemo, ona je ta koja mora vući kampanju. Švaljek je u zadnje vrijeme počela voditi dobru kampanju, a Anke nema u finišu, kao da u maratonu nema snage za posljednji sprint i to nas pomalo brine", iskreno kaže sugovornik iz SDP-a.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Snowman 14:23 29.Travanj 2017.

    Bravo momci vi ste u stanju jednu zemlju , koja ima zavidne uslove da bude druga Svicarska, unistiti . Samo naprijed mi moramo nazad.