Top News
176 prikaza

I Petrov bi na sučeljavanje, a nitko ga ne zove: 'Mediji guraju samo dvije stranke'

Božo Petrov
Marko Lukunić (PIXSELL)
Petrov smatra da državna televizija biračima šalje poruku da imaju samo dva poliitička rješenja jer nisu nikog iz Mosta zvali na sučeljavanje

Božo Petrov nije nimalo zadovoljan s time što njegovo postojanje ignoriraju televizije, a Mostu popularnost kod građana pada. Naime, on je oštro prosvjedovao protiv odluke da se televizijska sučeljavanja (kako ono najvaljeno na HRT-u, tako i eventualna druge televizijske kuće). 

- Takva odluka duboko je nedemokratska te zabrinjavajuća po razvoj demokracije i pluralizma. Podsjećaju i da je na prošlim izborima samo za Most glasalo više od 300.000 građana. Onemogućiti te građane da na javnoj televiziji, ali i drugim medijima, čuju što će u sučeljavanju reći njima bliski političari, skandalozno je - stoji u propćenju Mosta.

Osim što se te dvije stranke u mnogočemu ponašaju kao jedna, što su pokazali i nedavni događaji u kojima su složno rušile Vladu ili birale ustavne suce, dakle izravno odlučivale o najvažnijim institucijama države, nepobitno je da se sve veći broj građana protivi njihovom malignom duopolu", istaknuo je Božo Petrov, zaključujući da se time šalje poruka biračima da imaju samo dva politička rješenja, odnosno dva premijera. 

Most koji je u međuvremenu postao nacionalna opcija, čiji se simpatizeri okupljaju gotovo u svakom kutku Hrvatske, i ne samo okupljaju već i osvajaju vlast na lokalnim razinama, ovom je odlukom jednostavno izbrisan iz fokusa birača", poručuju iz Mosta.

Ako je sučeljavanje uvod u veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a koju sve glasnije iz prikrajka najavljuju pravi gospodari te dvije stranke, onda bi, ističu, tu odluku valjalo obznaniti biračima da znaju kako je svejedno kome od dva politička klona podariti glas.

Posebno ih zabrinjava da se u toj, kako su je nazvali, mutnoj raboti našla i HRT kao javni servis koji je time "nastavio niz sramotnih poteza posljednjih mjeseci". Most poručuje da će se zbog tih razloga još čvršće zauzimati za demokratizaciju, depolitizaciju i profesionalizaciju tog javnog servisa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.