Top News
267 prikaza

ISIL najavio napad na London: "Ulicama će teći rijeke krvi"

ISIL
Youtube
ISIL je objavio novi video u kojima su prikazani pariški napadači za vrijeme obuke u Siriji

ISIL je objavio novi barbarski propagandni materijal u kojem se vide pariški napadači kako odrubljuju glave zatvorenicima u Siriji i treniraju s oružjem prije nego su počinili masakr u Parizu, pri čemu je poginulo 130 ljudi.

U videu su objavljene prijetnje Abdelhamida Abaaouda, glavnog krivca koji je stajao iza pariških napada, a prikazani su i svi drugi teroristi -  odgovorni za zločine u Parizu - kako odrubljuju glave zatvorenicima.

Na kraju videa, skupina džihadista prijeti da će nastaviti s terorizmom, ovaj put u Velikoj Britaniji, zbog britanske odluke da sudjeluje u zračnim napadima na Siriju.

Jedna od najstrašnijih scena u videu jest ona u kojoj se bivši vozač autobusa - Sammy Amimour - nasmješi u kameru dok diže odrubljenu glavu zatvorenika, te sav veseo kaže: "Uskoro u Elizejskim poljanama".

Nakon toga slijedi prijetnja Velikoj Britaniji, pri čemu se koriste snimke iz britanskog Parlamenta, kad se izglasala odluka o napadu na Siriju.

Teroristi u videu najavljuju da će ljudi "osjetiti teror" i da će "ulicama gradova teći rijeke krvi". Dodali su i da će se boriti do posljednjeg čovjeka i da između njih i građana zapada neće stajati ništa osim oštrice njihovog mača, piše Daily Mail.

Video završava fotografijom Davida Camerona koja je prekrivena porukom: "Tko god stoji u redovima neprijatelja bit će meta naših mačeva i past će ponižen".

Iako nije potvrđena autentičnost snimke, Laith Alkhouri iz Flashpoint Global Partnersa, koji nadzire društvene mreže ISIL-a, izjavio je da "video ima sva obilježja autentičnih i službenih snimaka ISIL-a".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.