Top News
4460 prikaza

Kako je Pernar prokockao naših milijun kuna

Ivan Pernar
1/2
Patrik Macek (PIXSELL)
Bivši član Živog zida ne odlazi u Abecedu demokracije, stranku kojoj ide proračunski novac od njegovog saborskog mandata

Budući da izlaskom Ivana Pernara saborski klub Živog zida prestao postojati, bivši živozidaš kazao je da mu je cilj osnivati klub zastupnika s nekim, a tek će vidjeti s kim.

"Već imam par poziva. Zahvalio bi Kreši Beljaku što me pozvao u njihov klub zastupnika, ali nisam siguran da ću otići u njega. Pokušat ću iskombinirati nešto drugo, jer će bi u protivnom biti teško raditi u Saboru", kazao je Pernar i poručio kako je strašno da mora izlaziti iz stranke koju je osnovao.

Upitan dolaze li u obzir za osnivanje kluba s Ivanom Lovrinovićem i Goranom Aleksićem s kojima je blizak, odgovorio je da njih dvojica nisu podržavali ovu Vladu.

Ivan Pernar | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

"S njima je moguća suradnja, ali mora vidjeti kako će oni disati. To je kao u braku, moraju se sve strane složiti, u braku je to dvoje, a u klubu barem tri strane", izjavio je Pernar.

Iako je samo dan ranije rekao da postoji mogućnost da ode Abecedu demokracije, stranku kojoj dolazi proračunski novac od njegovog saborskog mandata, Pernar ipak kreće u osnivanje vlastite stranke koja će se zvati "Stranka Ivana Pernara". Ne smatra da bi Branimir Bunjac, koji je danas istupio iz Živog zida, morao biti pod njegovom kapom.

"Nikad nisam bio tašt čovjek, bitno je da idemo zajedno na parlamentarne izbore", ustvrdio je.

Na pitanje zašto ne odlazi u Abecedu demokracije, odgovorio mu je da mu je do tijekom noći od kada je objavio pristupnicu istu do jutros potpisalo 2.700 ljudi, a grupa za članove je narasla već na 6.300 ljudi.

"Cilj mi je pokrenuti novu priču. Znam da je novac koji je u Abecedi demokracije od mog mandata i bio je namijenjen mom političkom radu, ali također sam svjestan da će mediji to pokazati kao čin prevare i gramzivosti, u potpunosti ignorirajući razloge zašto sam ja to uopće napravio" odgovorio je bivši živozidaš.

Ponovio je da ide na predsjedničke izbore i poručio da je spreman za nove pobjede. Uvjeren je da će birači Živog zida prepoznati tko je autentičan predstavnik njihove opcije, jer trenutno aktualni nominalni predsjednik Sinčić, kaže, to nikako nije.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 09:57 10.Lipanj 2019.

    VRATI LOVU "ČASNI ČOVJEČE"

  • BESTpartizan 09:57 08.Lipanj 2019.

    drzava to sam ja